Ana SayfaGüncelSuriye gündemiyle toplanan ‘Dörtlü Zirve’ sona erdi

Suriye gündemiyle toplanan ‘Dörtlü Zirve’ sona erdi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için geldiği Londra’da, Suriye gündemiyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Johnson ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Britanya’nın başkenti Londra’da düzenlenecek NATO zirvesi öncesi bir araya geldi.

Suriye gündemiyle yapılan ‘Dörtlü Zirve’, Londra’daki Başbakanlık Ofisi’nde basına kapalı olarak yapıldı.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonrası Erdoğan, bir gazetecinin ‘Zirve nasıl geçti?’ sorusuna, “Gayet iyi geçti” yanıtını verdi.

Merkel de toplantıya dair “İyi ve yararlı bir görüşme yaptık” diye konuştu.

Zirvenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Macron ise Suriye konusunda tüm belirsizliklerin ortadan kalkmadığını vurguladı.

“Suriye konusunda tüm belirsizlikler ortadan kalkmadı. Önceliğin IŞİD ve terör ile mücadele olduğu konusunda bir irade var. Bu benim için önemli.”

Macron, ayrıca mülteciler konusunda işbirliğinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

“Bu toplantıdan Suriye konusunda söylediğim 3 husustaki fikir birliğini akılda tutuyorum” diyen Macron, Erdoğan ile ilişkisinin sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

“Onunla birebir görüşme fırsatım oldu. Herkese saygım var. Biri hakkında saygısızlık yaptığımı duymadınız. Herkes kendi sorumluluğunu alır. Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu düşünüyorum. Türk halkına derin saygım var.”

Macron’dan Türkiye’ye: IŞİD’le bağlantılı gruplarla çalışıyorlar




Önceki Haber
Gazeteciler Eser ve Topaloğlu tutuklandı, Altan serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Londra'daki Dörtlü Zirve: Öncesi ve sonrası kim ne dedi?