Ana SayfaGüncel“Önlem alınmazsa yıkılacak” denilmişti: Surp Sarkis Kilisesi’ndeki göçükte bir çocuk ağır yaralandı

“Önlem alınmazsa yıkılacak” denilmişti: Surp Sarkis Kilisesi’ndeki göçükte bir çocuk ağır yaralandı

HABER MERKEZİ – Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Surp Sarkis Kilisesi’nde meydana gelen göçük sonucu 16 yaşındaki bir çocuk ağır yaralandı, hayati tehlikesi sürüyor.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin Alipaşa Mahallesi’nde bulunan ve Ortodoks Ermenilere ait olan Surp Sarkis Kilisesi’nin büyük bir bölümü tahrip edilmiş, geriye kalan bölümü ise yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirilmişti.

14 Aralık Cumartesi günü harabe kiliseye giden 16 yaşındaki Yımaz Örek, kilisenin duvarlarının yağmurdan etkilenmesiyle meydana gelen göçüğün altında kaldı.

Duvar ve kemer taşlarının altında kalan Örek, çevredeki yurttaşların yardımıyla kurtarıldı.

Yımaz Örek, olay yerine gelen ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan Örek’in beyin kanaması geçirdiği belirlenirken, yoğun bakım ünitesinde tutulduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Uyarılar yapılmıştı

Surp Sarkis Kilisesi’nin durumuna ilişkin Mezopotamya Ajansı, 19 Kasım’da servis ettiği haberinde göçük tehlikesine dikkat çekilmişti.

“Önlem alınmazsa yıkılacak” başlıklı haberde, söz konusu kilise üzerine çalışmalar yapan Ruveyda Tunç’un demeçleri yer almıştı.

Kilisenin defineciler tarafından tahrip edildiğini ve taşlarının alınıp satıldığını söyleyen Tunç “Kilise tamamen yıkılırsa bir hafıza ve belek yok olur” diyerek, acilen önlem alınmasını istemişti.

Aradan geçen bir aylık sürede yetkililer tarafından herhangi bir önlem alınmadığı ortaya çıktı.




Önceki Haber
Yüksekdağ: KHK'lerle bize siyasi operasyon yapıldı
Sonraki Haber
Alejandro Amenábar imzalı “While at War” ile 1936’nın İspanya’sına uzanıyoruz