Ana SayfaGüncelTemelli: HDP’yi kapatma hayalleri gören bir iktidar var karşımızda

Temelli: HDP’yi kapatma hayalleri gören bir iktidar var karşımızda

HABER MERKEZİ – Bursa’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “HDP’yi kapatma hayalleri gören bir iktidar var karşımızda” dedi ve ekledi: “O hayalleri kursaklarında kalacak. HDP bir bina mıdır ki gidip kapatacaksınız?”

Partisinin Bursa İl Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin kapatılması için uğraş verildiğini söyledi.

Partisine dönük baskılara; gözaltı, tutuklama, kayum atamalarına değinen Temelli, “HDP’yi kapatma hayalleri gören bir iktidar var karşımızda. O hayalleri kursaklarında kalacak. HDP bir bina mıdır ki gidip kapatacaksınız?” diye konuştu.

Temelli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Demokrasiye ve hukuka direnenler, adaletsizliği adeta yaşamın normali haline dönüştürmeye çalışanlar, yani bu ceberrut iktidar yine HDP’yi kapatma hayalleri görüyor. Çünkü HDP’den kurtulursa bu ceberrutluğuna çok daha kolay devam edebilecek, işlerini daha rahat sürdürebilecek. İşleri dedikleri savaştır, yolsuzluktur, talandır, kayyımdır.
“Türkiye’nin gerçek anlamda yegane muhalefeti olan bu muhalefetten kurtulmak onların hayalidir. HDP’yi kapatma hayalleri gören bir iktidar var karşımızda. O hayalleri kursaklarında kalacak. HDP bir bina mıdır ki gidip kapatacaksınız? HDP çarşıda bir dükkan mı ki gidip kapatacaksınız? Biz siyaset esnafı mıyız ki bizi kapatınca biz evimize geri döneceğiz?
“HDP sevdadır, aşktır, on yıllardır süren büyük bir mücadeledir. Hiçbir güç ne HDP’yi kapatabilir ne bu fikri sönümlendirebilir, ne de bu mücadeleye son verebilir. Nerede olursak olalım, bu mücadeleyi büyüterek bu faşist iktidarı yıkana kadar da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.
“Yok HDP’yi kapatmaymış, yok her gün gözaltılar, her gün saldırılar, her gün kayyımlar… Bütün dertleri bu muhalefetten yani halkın muhalefetinden kurtulmak. Bütün dertleri demokrasiden ve hukuktan kaçmaktır. Hiçbir yere kaçamazsınız. Hepiniz bu suçları işlediniz. Hepinizin peşindeyiz. Önünde sonunda bu suçlarınızın hesabını hepinize soracağız.”

Konuşmasının devamında “Peki, ne yapmalı?” diye soran Temelli, ‘demokrasi ittifakında buluşma ve mücadele’ çağrısı yaptı.

Demokratik bir anayasa yapmanın gerekliliğine vurgu yapan Temelli, erken seçim çağrısını yineledi.

“Bir erken seçim mutlaka hayata geçmelidir” diyen Temelli, erken seçim sonrası da meclisin kurucu bir iradeyle demokratik bir anayasa yapım süreci başlatarak topluma öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Temelli, “Bunu hayata geçirebilirsek birikmiş olan bütün dertlerimizin çözümü adına büyük bir adım atmış olacağız. Bu yüzden demokrasi ittifakına çağrı yapıyoruz: Gelin demokrasi ittifakında buluşalım, hep birlikte mücadele edelim” dedi.

Buna HDP’nin öncülük edeceğini de belirten Temelli, “Sorumluluk alacağız, asla geri adım atmayacağız” diye konuştu.

Aziz Oruç mesajı

Ağrı’da 11 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteci Aziz Oruç’un durumuna da değinen Temelli, İçişleri Bakanlığı’nın “terörist” nitelemesine de tepki gösterdi.

İktidarın ekonomiyi eleştirenleri ya da hakları için mücadele eden kadınları “terörist” olarak nitelediğini söyleyen Temelli, Oruç’un durumuna da dikkat çekerek, “Buradan söylüyorum; Aziz Oruç terörist değildir, gazetecidir” dedi.

Temelli, “Bugün cezaevinde tutulan tüm gazeteciler basın özgürlüğüne sahip çıktıkları için cezaevindedir” diye ekledi.

Previous post
Genç işsizlik verilerinin detaylı analizi: Mezun, işsiz ve borçlu
Next post
ÖHD’den cinsel saldırıyı normalleştiren savcı hakkında suç duyurusu