Ana SayfaDünyaTIME dergisi Greta Thunberg’i ‘Yılın Kişisi’ seçti

TIME dergisi Greta Thunberg’i ‘Yılın Kişisi’ seçti

HABER MERKEZİ – İsveçli iklim aktivisti 16 yaşındaki Greta Thunberg, TIME Dergisi tarafından “Yılın Kişisi” seçildi.

ABD merkezli haftalık haber dergisi TIME, 16 yaşındaki iklim aktivisti ve iklim için okul grevlerinin öncüsü Greta Thunberg’i ‘Yılın Kişisi’ seçti.

Dergi tarafından “gençliğin gücü” olarak tanımlanan Greta Thunberg, Ağustos 2018’de okulu bir tarafa bırakıp İsveç Parlamentosu önünde iklim için harekete geçilmesi talebiyle kamp kurmuştu.

Thunberg’in kampanyası daha sonra küresel boyuta ulaşmıştı.

Bunu öven TIME, “Geçen 16 ayda BM’de devlet başkanlarına hitap etti, Papa ile bir araya geldi, ABD Başkanı ile tartışmaya girdi ve 20 Eylül’de 4 milyon insanı küresel iklim grevine (insanlık tarihinin en büyük iklim gösterisine) katılmaya teşvik etti” dedi.

Thunberg Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşmuş ve iklim krizinden dünya liderlerini sorumlu tutarak, suçlarını yüzlerine söylemişti.

“Buna nasıl cüret edersiniz? Sizi asla affetmeyeceğiz” diyen Thunberg konuşmasında, “Boş laflarınızla hayallerimi ve çocukluğumu çaldınız” sözleriyle liderlere seslenmişti.

BM Çocuk Hakları Komitesi’ne şikayet başvurusu da yapan Thunberg, beş ülkeyi ‘iklim bilimine aykırı davranmakla’ suçlamıştı. Bu ülkeler arasında Fransa, Almanya, Brezilya, Arjantin ile birlikte Türkiye de var.

Previous post
Kulp Belediyesi eş başkanlarına tahliye
Next post
Tutuklu Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Dilan Örenci, hastaneye kaldırıldı