Ana SayfaDünyaTürkiye, Filistinli siyasetçi Dahlan’ı ‘arananlar listesi’ne ekledi

Türkiye, Filistinli siyasetçi Dahlan’ı ‘arananlar listesi’ne ekledi

HABER MERKEZİ – Ankara yönetimi, Filistinli siyasetçi Muhammed Dahlan’ı “Terörden Arananlar Listesi”ne aldı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı, sürgündeki Filistinli siyasetçi Muhammed Dahlan’ı “Terörden Arananlar Listesi”nde kırmızı kategoriye ekledi.

Bakanlık Dahlan’ın yakalanmasına yardımcı olacak bilgi sağlayanlara 10 milyon liraya kadar ödül verilebileceğini de açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre Muhammed Dahlan’ın, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek”, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek”, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “uluslararası casusluk yapma” suçlarından adli makamlarca arama ve yakalama kaydı bulunuyor.

VOA Türkçe’nin haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç hafta önce yaptığı açıklamada Dahlan’ın kırmızı kategoriye alınması için çalışmaların sürdüğünü söylemişti.

Dahlan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Fetih Hareketi Merkez komitesinin seçilmiş üyelerinden biriydi.

Abbas’la ters düşmesi üzerine Dahlan, 2011 yılında sürgün edilmiş ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşamaya başlamıştı.

Dahlan geçen ay Dubai merkezli MBC kanalına konuşmuş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almıştı.

Filistinli siyasetçi, Erdoğan’ı Suriye’deki silahlı muhalif grupları yönetmekle ve Libya Merkez Bankası’ndan altın çalmakla suçlamıştı.

Dahlan ayrıca Erdoğan’ın, “Osmanlı İmparatorluğu’nu canlandırarak Arap dünyasını işgal etmeyi” istediğini iddia etmişti.

Previous post
Mahmut Alınak'ın 'Mehmet Tunç ve Bêkes' adlı kitabı yasaklandı
Next post
Soylu'nun temennisi: Kadınlar tek söz söylemeden sadece dans etsin