Ana SayfaGüncelTürkiye’de en az 59 Almanya vatandaşı tutuklu

Türkiye’de en az 59 Almanya vatandaşı tutuklu

HABER MERKEZİ – Almanya hükümeti, Türkiye’de tutuklu bulunan vatandaşlarının sayısının 59 olduğunu duyurdu.

Almanya’daki muhalefet partilerinden Yeşiller’in soru önergesine yanıt veren Almanya hükümeti, Türkiye’de Kasım ayı itibarıyla 59 Almanya vatandaşının tutuklu bulunduğunu açıkladı.

Tutuklamalar dışında Türkiye’ye girişte de sıkıntılar yaşandığına dikkat çekiliyor.

Soru önergesine verilen yanıta göre, 2017 yılı başından Kasım 2019’a kadar 216 kişiye ülkeye giriş yasağı verildiğini kaydediliyor.

Giriş yasağına Türkiye’nin en sık gösterdiği gerekçenin “kamu güvenliği için tehlike oluşturmak” olduğu bildiriliyor.

Diğer yandan haklarındaki soruşturmalar nedeniyle yine Kasım 2019 itibarıyla 74 Almanya vatandaşının da Türkiye’den çıkış yasağı bulunuyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Almanya hükümeti, bu rakamların sadece bildirilenleri kapsadığını belirtiyor. Bu da gerçek rakamların daha yüksek olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Soru önergesini veren Yeşiller’in Dış Kültür Politikaları Sözcüsü Claudia Roth ise Welt gazetesine yaptığı açıklamada, “Hükümetin, tutuklanma koşulları hakkında kısıtlı bilgiye sahip olmasına” şaşırdığını dile getiriyor.

Roth, hükümetin soru önergesine, “her suç dosyası hakkında tüm bilgilere sahip değiliz” ve “tutuklamaların keyfi şekilde yapıldığına dair nihai bir saptama mümkün değil” gibi yanıtlar vermesinin yeterli olmadığını vurguluyor.




Önceki Haber
Ankara'da iskele çöktü: Bir işçi yaşamını yitirdi, bir yaralı
Sonraki Haber
Yüksekdağ: KHK'lerle bize siyasi operasyon yapıldı