Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteciler Eser ve Topaloğlu’ndan mesaj

Tutuklu gazeteciler Eser ve Topaloğlu’ndan mesaj

HABER MERKEZİ – Aralık ayının başında tutuklanan gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, cezaevinden gönderdikleri mesajda, “Onlar gazetecileri tutuklayarak susturabileceklerini sanıyorlar ama bizler her koşulda yazmaya ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’da 3 Aralık 2019 tarihinde tanık beyanları gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, tutuklu bulundukları cezaevlerinden aile ve avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eser, kardeşi Leyla Eser Akbaba ile yaptığı kapalı görüşte yaşadıklarını anlattı.

MA’da yer alan habere göre Eser, kendisinin cezaevine getirildiğinde çıplak aramaya maruz kaldığını, üstünde bulunan lacivert pantolon ve yeşil montun yasak olduğu gerekçesiyle alındığını ve başkasına ait olan bir eteği giymek zorunda bırakıldığını söyledi.

Dayanışmayla kalemlerinin özgür kalacağını ve dışarıda olan gazetecilerin dayanışmayı büyütmeye devam etmeleri gerektiği mesajını veren Eser, kardeşi aracılığıyla şunları dile getirdi:

“Onlar gazetecileri tutuklayarak kameralarının, kalemlerinin ve fotoğraf makinelerinin önünü keseceklerini düşünüyorlar ama bizim her yerde her koşulda yazacağımızı bilmiyorlar. Yazmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Cezaevinde de haber yapmaya, gazetecilik yapmaya devam edeceğim.”

Sadiye Eser, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini yazmaya devam edeceğini vurguladı.

Topaloğlu: Herkesin daha çok haber yapmasını istiyoruz

Silivri 5 No’lu Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Topaloğlu ise avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, uydurma suçlamalar ve delillerle kendilerinin “terörize” edilmek istendiğini söyledi.

Halka gerçeklerin ulaşmasını engellemek için böyle bir komplonun organize edildiğini savunan Topaloğlu, cezaevlerindeki hak ihlallerine değinerek “Burada yaşanan hak ihlallerini en iyi şekilde yazmaya devam edeceğiz” dedi.

Topaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nerede olursak olalım. İster dışarıda isterse dört duvar arasında halka gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Hakikatleri kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz. Dört duvar arasında olsak da mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz.
“Neden tutuklandığımızı biliyoruz. O nedenle moralimiz yerinde ve herkesin daha çok haber yapmasını istiyoruz. En kısa zamanda aranızda olacağımızdan kuşkumuz yok, herkese selamlar.”

“Yılmıyoruz, bıkmıyoruz; mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz”

Previous post
Ankara'da cinsel saldırı davası öncesi gözaltına alınan kadınlar serbest
Next post
Gazeteciler Şahin ve Gayıp'ın ev hapsi cezası kaldırıldı