Ana SayfaKültür-SanatVarlığın aidiyetine dair: “Hiçbir Yerdeyiz”

Varlığın aidiyetine dair: “Hiçbir Yerdeyiz”

HABER MERKEZİ – İsmet Doğan’ın “Hiçbir Yerdeyiz” isimli kişisel sergisi 5 Aralık’ta Labirent Sanat’ta açıldı. 11 Ocak 2020’ye dek sürecek sergi, varlığın dünyaya ya da kendi bedenine aidiyetinin imkan ve imkansızlığını tartışıyor.

İsmet Doğan’ın, küratörlüğünü Selman Akıl’ın yaptığı “Hiçbir Yerdeyiz” isimli kişisel sergisi İstanbul Beyoğlu’ndaki Labirent Sanat’ta.

Sergide, sanatçının son dönem “Eksiklik” serisi ve serginin kavramsal çerçevesiyle bütünlük gösteren tüm dönemlerine ait çalışmalar yer alıyor.

Sergi, şeylerin kendi içinde sıkışıp kalmış tanımlar âlemini, zaman vurgusuyla doğum öncesi ve ölüm sonrasına taşımak için tasarlanmış.

Doğan’ın bu sergideki çalışmalarında da ayna önemli bir yer tutuyor.

Öyle ki sergi bir bütün olarak kendini aynı zamanda, mekânın ve nesnelerin öncesine doğru giden bir yerleştirme olarak sunuyor.

Sanatçı, “geleceğe yönelmiş bir şimdi ve burada olmanın kurgusunu iyimser ya da kötümser kurgu totolojileri olan ütopyalar ve distopyalar ötesinde, içe ve dışa dönük bükülmelerin derinliklerinde bir boyutta gündeme getiriyor.”

Doğan, düzen ve kaos, temsil ve akış, yansıma ve anlamda kaderi çözülüp örülen varlığın dünyaya ya da kendi bedenine aidiyetinin imkan ve imkansızlığını tartışıyor.

“Hiçbir Yerdeyiz” sergisi, 11 Ocak 2020’ye kadar Labirent Sanat’ta ziyaret edilebilir.

İsmet Doğan hakkında

1957 yılında Adıyaman’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören Doğan, 1980’lerin sonunda Fransa Dışişleri Bakanlığı Bursu ile Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitimini sürdürdü.

İşlerinde ‘kültür, kimlik, beden’ kavramlarını odağa alan Doğan’ın Türkiye’nin çağdaş sanat tarihinde özel bir yeri var.

Sanatçı, işlerinde, Dadaizm’in kolaj, buluntu sanat, montaj ve grafiti tekniklerini kullanırken; ayna ise onun bir çok serisinde kullandığı temel malzemeler arasında.

Birçok kişisel sergisi olan sanatçı İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.


Adres: Asmalı Mescit Mah. Sofyalı Sok. No:22 Kat:1 Beyoğlu / İstanbul
Ayrıca daha detaylı bir bilgiye buradan da bakabilirsiniz.
Previous post
Ankara'dan ABD'ye İncirlik ve Kürecik tehdidi
Next post
Haber-Sen: PTT’de iş çığrından çıktı, posta emekçileri köle gibi çalıştırılıyor