Ana SayfaGüncelYeni partisi için tarih veren Babacan: Kimse yolumuzdan bizi çeviremez

Yeni partisi için tarih veren Babacan: Kimse yolumuzdan bizi çeviremez

HABER MERKEZİ – AKP’den ayrıldıktan sonra yeni parti kurma hazırlığı içine giren eski Bakan Ali Babacan, partinin önümüzdeki Ocak ayında kurulacağını açıkladı. Babacan ülkede topyekun bir siyasi revizyona gerek olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bizi kimse bu yoldan çeviremez” diye seslendi.

Kurucu isimlerinden olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) Temmuz ayında istifa eden eski Bakan Ali Babacan, yeni partisinin 2020’nin ilk ayında kurulacağını açıkladı.

Babacan’nın yeni partisinin kuruluşunun Aralık ayı sonunda gerçekleşeceği duyurulmuştu.

T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Babacan, “Çalışmalar beklediğimizden uzun sürdü, 2020’ye sarkacak ama bu haftalarla ifade edilecek bir sarkma değil” dedi.

Yeni partisinin başkanlık sistemine karşı olacağını açıkça ilan eden Babacan, “Türkiye’nin bir başka tek adam partisine ihtiyacı yok” dedi ve ekledi: “Yüzde birlik bir kesimin bile haklarını koruyacağız. Türkiye’nin ihtiyacı katılımcı ve çoğulcu demokrasi.”

Aktif siyasete neden döndüğünü de açıklayan Babacan, “Memlekete baktıkça içim kan ağlıyor. Bu ülkeye yazık, biz bunu hak etmiyoruz. Bu ülkede topyekun bir siyasi revizyon gerekiyor. ’50+1 benim vatandaşım, sadece onları sahiplenirim’; böyle bir yönetim olamaz” diye konuştu.

Erdoğan’a mesaj

AKP’den ayrılarak yeni kurduğu Gelecek Partisi’nin başına geçen Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi ile Halkbank arasında yaşanan sorunlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini ‘dolandırıcı’ olarak suçlamasına da değinen Ali Babacan, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız beni çok iyi tanır. Kızgınlıkla söylenmiş belli… Aksi halde beni 6 ay önce birlikte çalışmaya neden davet etsin. Bana ileride daha ağır şeyler de söylenebilir, biz her şeyi göze aldık. Kararımız tam. Bizi kimse bu yoldan çeviremez. Her şeyin hesabını vermeye hazırız.”

‘Demirtaş ve Kavala tutuksuz yargılanmalı’

Babacan, Osman Kavala’nın tutuklu olarak yargılandığı Gezi Davası’nda ‘mağdur’ olarak yer alması konusunda ise kendisinin talep ettiği bir durum olmadını belirterek, “Şahsi olarak Gezi ile alakalı hiçbir mağduriyetim yok” dedi.

Kavala ile HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuksuz yargılanması gerektiğini de dile getiren Babacan, “Demirtaş’ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım” diye belirtti.

Kanal İstanbul

Ali Babacan ayrıca, bir süredir kamuoyunun gündemindeki Kanal İstanbul projesinin bir ‘kutuplaştırma projesi’ olduğunu savunarak, “Gündemi değiştirmeye ihtiyaç var. Çünkü gündemde işsizlik var” dedi.

“Katılımcı demokrasi ile bu proje tartışılmalı. Montrö çok önemli, faydasını çok gördük. Bizim kanal projesine değil sanayi ve teknolojiye yatırıma ihtiyacımız var” diye de ekledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'a göre "İstanbul seçimini AK Parti kazandı, İmamoğlu'nun karar yetkisi yok"
Sonraki Haber
Diyarbakır emniyetinde işkence: Polis vurdu, hastaneler raporlamadı