Ana SayfaGüncelYıldızlı şapka suç sayıldı: Üniversite öğrencisine 9 yıl 9 ay hapis

Yıldızlı şapka suç sayıldı: Üniversite öğrencisine 9 yıl 9 ay hapis

HABER MERKEZİ – Eskişehir’de üniversite öğrencisi olan Furkan Sevim, evinde bulunan yıldızlı bere ve Nihat Behram’ın ‘Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit’ adlı kitabı gerekçe gösterilerek 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Furkan Sevim’in evi, 2018 yılında BİMER’e yapıldığı belirtilen bir ihbar sonucu basıldı.

Gözaltına alınan Sevim’in evinde el konulan İbrahim Kaypakkaya biyografisini anlatan Nihat Behram’ın kaleme aldığı ‘Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit’ isimli kitap, üzerinde yıldız olan siyah bir şapka, hapishane komisyonundan görüldü damgasıyla geçen, tutuklu öğrencilerden gelen mektup ve Mahir Çayan’ın SBF konuşmasının çıktısı suç unsuru sayıldı.

bianet’ten İlknur Karadeniz’in haberine göre Sevim hakkında “DHKP-C örgüt üyeliği ve zincirleme örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı.

Sevim’in yargılandığı davanın karar duruşması 3 Aralık’ta yapıldı.

Mahkeme, Sevim’e ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 7 yıl 6 ay, ‘zincirleme örgüt propagandası’ suçlamasıyla da 2 yıl 3 ay olmak üzere toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Sevim’in avukatları karara itiraz etti, dosya şimdi istinaf mahkemesinde.

Karara tepki gösteren Furkan Sevim, “Ülkemizde her gün adaletsizliklerin üzerine bir yenisi daha ekleniyor” dedi.

“Bugün benim yaşadığım da bunlardan yalnıza bir tanesi. Ev baskınında suç unsuru sayılabilecek somut bir şey bulunamayınca ev eşyalarımdan, kitaplarımdan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma içerisinde olmamdan suç yaratıldı. Soruşturmada gizlilik kararı bulunduğu dönemde, Anadolu Üniversitesi de bu soruşturmayı gerekçe göstererek okulda ayrı bir disiplin soruşturması başlattı.”

Sevim bu süreçte öğrenim kredisinin de kesildiğini belirterek, “Eğitim hayatım devam ederken kredinin ödemesi sözleşmeye aykırı olarak başlatıldı. Hatta ödeyemediğim için faizi geldi” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sinop halkı, ÇED toplantısına alınmadı: 'Bu toplantı gayrimeşrudur'
Sonraki Haber
Balıkesir'de ardı ardına depremler