Ana SayfaGüncel“Yılmıyoruz, bıkmıyoruz; mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz”

“Yılmıyoruz, bıkmıyoruz; mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz”

HABER MERKEZİ – Aralık ayının ilk haftasında tutuklanan gazeteciler Sadiye Eser, Sadık Topaloğlu ve Hacı Yusuf Topaloğlu’nun serbest bırakılmasını isteyen basın çalışanları, “Gazetecilik yapmaya, halka gerçekleri ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Aralık ayının daha ilk haftasında üç gazeteci tutuklandı: Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu.

Gazetecilerin tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) İstanbul Şubesi önünde Özgür Basın Çalışanları tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamaya basın çalışanlarının yanı sıra tutuklanan gazetecilerin yakınları ve DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası temsilcileri de katıldı.

“Özgür Basın susturulamaz, gazetecilik suç değildir” pankartının açıldığı açıklama sırasında sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Susma haykır özgür basın vardır” ve “Gazetecilik yapmak suç değil onurdur” sloganları atıldı.

‘Halka gerçekleri ulaştırmaya devam edeceğiz’

Tutuklamalarla basın çalışanlarının susturulmak istendiğini dile getiren Mezopotamya Ajansı muhabiri Erdoğan Alayumat, “Biz Apê Musa’ların (Musa Anter) geleneğinden geliyoruz. Hiçbir zaman susmadık. Gazetecilik yapmaya, halka gerçekleri ulaştırmaya devam edeceğiz. Gerçekleri onların gözünün içine sokmak, halka karşı sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

Basın açıklamasını okuyan Özgür Gelecek gazetesinden Taylan Öztaş de gazetecilerin sokakları terk etmeyeceğini vurguladı.

“Dün bombaların hedefinde olan özgür basın emekçileri, bugün gözaltı, tutuklamalar ve soruşturmalarla susturulmak isteniyor. Gerçeği yazmaya, hakikatin peşinden gitmeye devam edeceğiz.
“Cumartesi Annelerini, yıkılan Sur’u, yok edilen Hasankeyf’i, eril ve ataerkil yargı sistemini, ‘panzer çarptı’ diye ölen çocukları yazmaya, anlatmaya, görüntülerini kamuoyuna ulaştırmaya devam edeceğiz.
“Yılmıyoruz, bıkmıyoruz. Hem gazeteciliğimizi yapmaya hem de meslektaşlarımızı, mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz. Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın.”

Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Arkası Şimdi!’: Pera Müzesi'nden beyazperdede dizi izleme olanağı
Sonraki Haber
Avustralya'da orman yangınları sürüyor, Sydney tehdit altında