Ana SayfaGüncelYÖK çalıştayında din insanlarına ‘ateizm ve deizm’e karşı çağrı

YÖK çalıştayında din insanlarına ‘ateizm ve deizm’e karşı çağrı

HABER MERKEZİ – YÖK çalıştayında İçişleri Bakanlığı adına sunum yapan Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Ömer Ulu, ‘ateizm, deizm, pagancılık ve Tengricilik’ inanç biçimlerine karşı din insanlarına göreve çağırdı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) gençlerin “ruh sağlığına” yönelik çalıştay düzenledi.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, çalıştayda Ankara Üniversitesi, ODTÜ, Gazi ve Boğaziçi gibi üniversiteler ile derneklerin yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri de yer aldı.

Çalıştaydaki sunumlar ve değerlendirmeler YÖK tarafından kitaplaştırıldı.

Çalıştayda İçişleri Bakanlığı adına Kaçakçılık İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama Dairesi (KİHBİ) Daire Başkanı Ömer Ulu sunum yaptı.

Ulu, gençlerin ruh sağlığına ilişkin dini içerikli bir sunumun ardından bu konuda, yöneticiler, aile, öğretmen, belediye, medya, güvenlik birimleri, ordu ve din insanlarının rolüne ilişkin öneri ve değerlendirmelerde bulundu.

Ömer Ulu, gençlerin “gergin, kaba, hiçbir şeye saygı duymayan, birbirine güvenmeyen ve herkese kuşkuyla bakan, sadece maddiyatı önceleyen bir sosyolojik atmosfer içerisinde” olduğunu söyledi.

Kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir hayatın inşa edilmesinde din adamlarının çok önemli bir rolü olduğunu belirten Ulu’nun “manevi açıdan” boşluğa düşen gençleri bekleyen en önemli tehlikeler olarak, “Ateizm, deizm, pagancılık, Tengricilik, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklardır” dedi.

Din adamlarının kendilerini sorgulayarak “Allah’ı yeniden ruhlarında hissedecekleri şekilde öğrenmeleri” gerektiğini belirten Ulu, “Din adamları esasen insan ruhunun doktoru olmak durumundadır” önerisinde bulundu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mor Dayanışma'dan Kartal'da yeni mekan
Sonraki Haber
Pembe Hayat KuirFest 23 Ocak'ta başlıyor