Ana SayfaEkonomiZorunlu deprem sigortasında asgari prim tutarları arttırıldı

Zorunlu deprem sigortasında asgari prim tutarları arttırıldı

HABER MERKEZİ – Deprem sigortasında asgari prim tutarları, risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla 110 liradan 120 liraya, 80 liradan 100 liraya, 60 liradan 75 liraya, 50 liradan 60 liraya ve 40 liradan 50 liraya yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan “Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Değişiklikle asgari prim tutarları artırıldı. Deprem risk bölgesi sayısı da asgari prim tutarı açısından beş bölgeden yedi bölgeye çıkarıldı.

Yeni tarife ve talimat tebliğine göre sigorta bedeline, deprem bölgesine ve yapı tarzına göre belirlenecek asgari prim tutarları; her halükarda risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla 110 liradan 120 liraya, 80 liradan 100 liraya, 60 liradan 75 liraya, 50 liradan 60 liraya ve 40 liradan 50 liraya yükseltildi.

Tebliğe eklenen iki yeni deprem risk bölgesi için öngörülen asgari prim tutarı ise 40 lira ve 35 lira olarak belirlendi.

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayırımı yapılmaksızın 215 bin liradan 240 bin liraya çıkarıldı.

Eklenen geçici maddeye göre, tebliğin yayımı tarihi öncesinde akdedilen ve teminat başlangıç tarihi 1 Ocak 2020 ve sonrası olan sigorta sözleşmeleri, herhangi bir ek prim alınmaksızın yeni tebliğ kapsamındaki teminatlara tabi olacak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Tunus'un ardından Cezayir'e gitmek isteyen Erdoğan geri çevrildi"
Sonraki Haber
Prim borcu olan 5 milyon kişi sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak