Ana SayfaManşet13’üncü gün: Gülistan Doku hala bulunamadı

13’üncü gün: Gülistan Doku hala bulunamadı

HABER MERKEZİ – Gülistan Doku’dan 13 gündür haber alınamazken hak savunucusu kurumlardan kadınların oluşturduğu bir heyet Dersim’e giderek görüşmeler yaptı. Heyet bu görüşmelerin ardından hazırlayacağı raporu önümüzdeki günlerde paylaşacak.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana yani 13 gündür kayıp.

İki haftayı aşkın bir zamandır süren arama çalışmalarında 21 yaşındaki Doku’dan hala bir iz yok.

Gülistan Doku’nun en son erkek arkadaşı olduğu belirtilen, bir polis çocuğu olduğu öğrenilen Zainal Abarakov ile görüştüğü tespit edilmişti.

Abarakov’un neden gözaltına alınmadığı kamuoyunda tepkiye neden olurken valilik 23 yaşındaki Abarakov’un yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alınamadığı ancak gözetimleri altında olduğu bildirmişti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise Doku’ya ilişkin çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtilmiş ve “Doku’nun son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır” denilmişti.

img
Fotoğraf: MA

Doku’yu arama çalışmaları sürerken Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı ve Rosa Kadın Derneği’nden oluşan bir heyet Dersim’de bir takım görüşmelerde bulundu.

Kente gelen heyet Doku’nun ailesinin yanı sıra Dersim Barosu, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı, soruşturmayı yürüten savcı, Munzur Üniversitesi rektörü ve Tunceli Vali yardımcıları ile görüştü.

Heyet yaptığı bu görüşmeleri bir raporda toplayıp önümüzdeki günlerde basın ile paylaşacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Keldani çift bir haftadır kayıp
Sonraki Haber
"Metal işçileri isyanda, bu bir sınıf kavgası"