Ana SayfaGüncel50 kişi hakkında ‘deprem’ soruşturması

50 kişi hakkında ‘deprem’ soruşturması

HABER MERKEZİ – Elazığ depremi sonrası sosyal medyada ‘provokatif paylaşım yaptığı’ iddiasıyla 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Elazığ depremi sonrası ‘provokatif paylaşım yaptığı’ iddiasıyla 50 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada 50 kişi hakkında ‘halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak’, ‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Soruşturma kapsamında henüz gözaltına alınan bulunmadığı, paylaşımlara yönelik incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Erdoğan ve Soylu tepki göstermişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 25 Ocak günü “depreme ilişkin sosyal medyada sorumlu davranmayan, başka deprem fotoğraflarıyla panik yaratan kullanıcılar hakkında tahkikat başlatacaklarını” açıklamıştı.

Soylu’nun bu açıklamasının ardından sosyal medyada “provokatif içerik paylaşan” 26 hesap hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Antep’te iki kişi gözaltına alınmıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da radyo ve televizyonlardaki “provokatif yorum ve haberler” için inceleme başlattığını açıklamıştı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (26 Ocak) “Örneğin 20 yıldır bu hükümet depreme yönelik ne yapmış diyecek kadar… Depremi durdurma şansınız var mı?” diyerek sosyal medya paylaşımlarına tepki göstermişti.


Soylu duyurmuştu: Depremin ardından sosyal medyaya operasyon


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Notabene’den iki yeni öykü kitabı
Sonraki Haber
Hakkari’de beş alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi