Ana SayfaGüncel6 gündür kayıp: Gülistan Doku’nun en son görüştüğü kişi tespit edildi

6 gündür kayıp: Gülistan Doku’nun en son görüştüğü kişi tespit edildi

HABER MERKEZİ – Dersim’de altı gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için arama çalışmaları sürüyor. Doku’nun en son erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Zaynal Abarok ile telefonla görüştüğü tespit edildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise Gülistan Doku’ya ilişkin çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku 5 Ocak Pazar gününden bu yana kayıp.

Arama çalışmaları sürüyor ancak Doku’dan hala bir iz yok.

İncelenen MOBESE kameralarından Doku’nun en son Uzun Çayır Baraj Gölü, Dinar Köprüsü çevresinde olduğu tahmin ediliyor.

Günlerdir arama çalışmalarının yoğunlaştırıldığı baraj gölü ve Dinar Köprüsü’nde AFAD ve jandarmanın yanı sıra Su Altı Arama Kurtarma, Deniz Kuvvetleri’nden özel bir ekip Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile arama çalışmalarına katılıyor.

En son Zaynal Abarok’la görüşmüş

Diğer yandan Doku’nun kaybolmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre durumu yakından takip eden Dersim Barosu avukatları, savcılıktan Gülistan Doku ile erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zaynal Abarok adlı kişinin HTS sinyal kayıtlarını istedi.

Avukatların incelemeye aldığı sinyal kayıtlarında Doku’nun 5 Ocak’ta Atatürk Mahallesi’nde saat 16.26’da Engin Yücel adına kayıtlı olan biriyle 4 saniyelik bir telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi.

Avukatlar yaptıkları inceleme sonucunda, numaranın Zaynal Abarok tarafından kullanıldığını öğrendi.

Bunun üzerine avukatlar aileye haber vererek, tespit edilen telefon görüşmesini başsavcılık ile valiliğe sundu.

Doku’nun dayısı Mehmet Nurkan, geçtiğimiz gün gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin kaybolmadan bir gün önce erkek arkadaşıyla tartıştığını ve ardından kaldığı öğrenci yurduna gitmediğini öğrendiklerini söylemişti.

Başsavcılıktan açıklama

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ise Gülistan Doku’ya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Gülistan Doku’nun İl Emniyet Müdürlüğü’ne kayıp vakası olarak bildirilmesinin ardından gerekli çalışma başlatılmıştır. Daha sonra Doku’nun yakınlarının erkek arkadaşından şüphesi üzerine şahıs hakkında inceleme ve araştırmaya gidilmiş ve şu çalışmalar yapılmıştır.
“Şüpheli şahısın evinde kayıp kızın bulunmasına yönelik arama ve el koyma işlemleri yapılmış, bu şahsın ve yakınlarının ifadeleri alınmış, yine şüpheli şahısın olay gününü gösterir bütün hareketlerinin tespiti amacıyla Tunceli ili çapında kamera kayıtları araştırması yapılmıştır. Bahsi geçen şahıs ve kayıp şahısın HTS kayıtları ve baz istasyonu bilgileri detaylı olarak incelenmiş, kayıp şahısın son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır.
“Kayıp şahsın şehir giriş çıkışlarında bulunan PTS kayıtlarında il dışına çıkıp çıkmadığı tespit edilmeye çalışılmıştır.
“Sonuç olarak, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp ihbarının ardından ilgili güvenlik birimleriyle olayın aydınlatılmasına yönelik çalışma başlatmış ve bu çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.”

Zainal Abarakov kimdir?

Ajansın haberinde, Rusya vatandaşı olan Zainal Abarakov’un Dersim’de görevli bir polisin üvey oğlu olduğu belirtiliyor.

Annesi Rusya vatandaşı olan Abarakov, Rusya’da doğup büyümüş.

Dersim’de babası ve annesiyle yaşayan Zainal Abarakov, Gülistan Doku ile birlikte çalıştıkları kafede tanıştıkları öne sürülüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lisa Çalan'dan belediyeye: İşe gelmedi dedikleri tarihlere dair raporlarım kendilerinde var
Sonraki Haber
AKP: Sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız