Ana SayfaDünyaABD’den İran’ın misillemesine yanıt: Yeni yaptırımlar

ABD’den İran’ın misillemesine yanıt: Yeni yaptırımlar

HABER MERKEZİ – Washington yönetimi, Irak’taki ABD üslerinin vurulmasına yanıt olarak İran’a yönelik yeni yaptırımlar getirdi.

ABD, İran’ın Irak’ta bulunan Amerikan hedeflerine füze saldırısı gerçekleştirmesine yanıt olarak, Tahran’a yönelik yeni yaptırımları yürürlüğe soktuğunu duyurdu.

Yeni yaptırımlar, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Maliye Bakanı Steven Mnuchin’in konuyla ilgili düzenlendiği ortak basın toplantısında açıklandı.

Son yaptırımlar İran’ın imalat sanayi, tekstil ve madencilik sektörlerini hedef alıyor.

Yaptırımların sekiz üst düzey İranlı yetkiliyi de hedef alacağı belirtildi.

ABD Maliye Bakanlığı’nın yazılı açıklamasında da İranlı 17 metal üreticisi ve maden şirketi, merkezi Çin ve Seyşeller’de olan üç şirket ağı ve İran metalini taşımak için kullanılan bir gemiye yaptırımlar getirildiği bildirildi.

Basın toplantısında konuşan ABD Hazine Bakanı Mnuchin, “İran rejimine milyarlarca dolar desteği keseceğiz ve diğer kuruluşlarına yönelik yaptırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Pompeo ise ABD büyükelçiliklerinin İran’ın tehdidi altında olduğunu savunarak, Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi kararının bu nedenle alındığını söyledi.

Pompeo, “Bir tehlikenin an meselesi olduğuna dair kesin istihbarat aldık. Bu tehditlerin arasında Amerikan büyükelçiliklerine saldırı düzenlenmesi de vardı. Nokta” dedi.

Mike Pompeo, İran’ın Irak’taki iki ABD üssüne yönelik saldırılarıyla ABD’lileri öldürmeyi amaçladığının “şüphe götürmez” olduğunu söyledi ve yaptırım kararının saldırılara uygun bir yanıt olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Reuters

İran, ABD’nin geçen hafta Kasım Süleymani’yi hava saldırısıyla öldürmesine yanıt olarak bu hafta içinde Irak’taki iki üssü vurmuştu.

ABD’li askerlerin konuşlu olduğu Irak’taki iki üsse bir düzinenin üzerinde füze fırlatılmış, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.




Önceki Haber
Mor Yakup Kilisesi rahibi tutuklandı: 'Süryanilere geri dönmeyin mesajı veriliyor'
Sonraki Haber
Sur Davası'nda da tefrik kararı