Ana SayfaKültür-SanatAdèle Haenel’i cinsel tacize maruz bırakan yönetmen Christophe Ruggia gözaltına alındı

Adèle Haenel’i cinsel tacize maruz bırakan yönetmen Christophe Ruggia gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Oyuncu Adèle Haenel’in 12 yaşındayken kendisini cinsel tacize maruz bıraktığını açıkladığı yönetmen Christophe Ruggia gözaltına alındı.

Rol aldığı yönetmen Céline Sciamma’nın yeni filmi Portrait of a Lady on Fire‘da adından söz ettiren oyuncu Adèle Haenel, 12 yaşındayken cinsel istismara maruz bırakıldığını açıklamıştı.

Haenel, 12 yaşındayken rol aldığı Les diables filminin yönetmeni olan Christophe Ruggia’nın o dönemde kendisini taciz ettiğini ve bu tacizlerin üç yıl boyunca devam ettiğini belirtmişti.

Michael Jackson’ın çocuk istismarını gözler önüne seren Leaving Neverland belgeselini izledikten sonra yıllarca maruz kaldığı bu tacizi açıklamaya karar verdiğini söyleyen Haenel, böylece bu vakaların sürmesine neden olan sessiz kalma sisteminin parçası olmaktan kurtulacağını ifade etmişti.

Ruggia gözaltına alındı

FilmLovers’da yer alan habere göre Haenel’in resmi olarak suçlamada bulunmasının ardından Christophe Ruggia’ya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ruggia bu kapsamda dün (14 Ocak) polislerce gözaltına alındı.

Yönetmene, “Yetki sahibi birinin reşit olmayan bir bireyi taciz etmesi” ve “cinsel taciz” suçlamaları yöneltiliyor.

Öte yandan cinsel tacizin gündeme geldiği ilk günlerde Haenel’in açıklamalarını yalanlayan ve bu iddiaları kesinlikle reddettiğini söyleyen Ruggia, suçlamaların basında geniş yer bulmasının ardından davranışlarının 12 yaşındaki biri için yaralayıcı olabileceğini söylemiş ve Haenel’den özür dilediğini ifade etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yoksulluk ve işsizlikte Kürt illeri ilk sırada
Sonraki Haber
28 yıldır tutukluydu: Nurcan Bakır cezaevinde yaşamına son verdi