Ana SayfaDünyaAf Örgütü’nden Merkel’e Osman Kavala için çağrı

Af Örgütü’nden Merkel’e Osman Kavala için çağrı

HABER MERKEZİ – Uluslararası Af Örgütü, Almanya Başbakanı Merkel’e, tutuklu iş insanı ve hak savunucusu Osman Kavala’nın serbest bırakılması için girişimde bulunması çağrısı yaptı.

Uluslararası Af Örgütü, İstanbul ziyareti öncesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’e bir çağrı yaparak, tutuklu iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala’nın serbest bırakılması için girişimde bulunmasını istedi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre haber ajansı dpa’ya konuşan Uluslararası Af Örgütü Türkiye uzmanı Andrew Gardner, “İnsan hakları savunucularına yönelik baskılara son verilmesi için somut adımlar atılması Angela Merkel ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasındaki görüşmelerin merkezinde olmalı” dedi.

Gardner, Kavala’nın serbest bırakılmasının ve Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Taner Kılıç’ın beraat etmesinin belirleyici olduğunu söyledi.

Merkel Perşembe akşamı İstanbul’a hareket edecek olan Merkel, Cuma günü AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Merkel’in İstanbul’da sivil toplum temsilcileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

AİHM ‘hak ihlali’ demişti

AİHM, 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu olan Osman Kavala’nın başvurusuna ilişkin hak ihlali kararı vermiş ve Kavala’nın derhal serbest bırakılması gerektiğine hükmetmişti.

Kararın ardından açıklama yapan Kavala’nın avukatları, “AİHM kararını haklı ancak geç kalmış bir hukuki kazanım olarak değerlendiriyoruz” demiş ancak Kavala tahliye edilmemişti.

AİHM’den Osman Kavala kararı: Derhal serbest bırakılsın


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Sözcüsü Kubilay hakkında 301’den soruşturma
Sonraki Haber
Antalya'da iş cinayeti