Ana SayfaGüncelAhmet Altan’ın hapis cezası onandı

Ahmet Altan’ın hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – İstinaf mahkemesi, gazeteci Ahmet Altan’a verilen 5 yıl 11 aylık hapis cezasını onadı.

Tutuklu gazeteci-yazar Ahmet Altan, hakkında ‘örgüt propagandası’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddialarıyla açılan davada toplam 5 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Altan’ın avukatı, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen bu kararı İstinaf mahkemesine götürerek cezanın bozulmasını istedi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, bugün dosya üzerinden kararını açıkladı.

Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kurduğu hükmün usul ve yasaya uygun olduğunu gerekçe göstererek onadı. Bu karar oy birliği ile alındı.

Ahmet Altan’ın İstinaf mahkemesinde onanan bu karara Yargıtay nezdinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Yaklaşık dört yıldır tutuklu

15 Temmuz darbe girişiminden önce katıldığı bir televizyon programında “darbe çağrışımı yaptığı” iddiasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Altan’a “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası, gazeteci Nazlı Ilıcak’a da 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Altan ve Ilıcak’ın yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırmıştı. Yazar Mehmet Altan ise beraat etmişti.

Ahmet Altan, 3,5 yıllık tutukluluğun ardından 5 Kasım 2019 tarihinde verilen kararın ardından aynı gün akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

Altan’ın tahliyesine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca itiraz edilmişti.

İtirazı değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul ederek Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırmıştı.

Bunun üzerine tahliye olmasından bir hafta sonra yeniden gözaltına alınan Ahmet Altan tutuklanmıştı.

Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu tutuklama işlemiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ahmet Altan ara kararla değil, hükümle tahliye edilmiştir. Hükümle birlikte ilk derece mahkemeleri dosyadan el çeker. Yetki, istinaf ve Yargıtay’dadır. Ne savcı hükümle tahliyeye itiraz edebilir ne de bir ilk derece mahkemesi verilmiş hükme dokunabilir. CMK 100’de tutuklama koşulu olmayan uydurulmuş gerekçelerle tutuklama verilmiştir” demişti.

Aynı dosya üzerinden tahliye edilen Nazlı Ilıcak içinse herhangi bir itirazda bulunulmamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2019'un ilk altı ayında en az 10 bin sağlık emekçisi şiddete maruz kaldı
Sonraki Haber
Kasım Süleymani suikastı: Neler oluyor, kim ne diyor?