Ana SayfaGüncelAhmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında dava

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında dava

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında dava açıldı.

Gezi direnişinde Hatay’da öldürülen Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan hakkında dava açıldı.

Atakan hakkında açılan davanın gerekçesi ise 18 Ekim 2015’te polisin evlerine düzenlediği operasyonda polis tarafından öldürülen Dilek Doğan’ın ölüm yıl dönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşım.

Emsal Atakan’ın, “Devletin askeri veya Emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı” öne sürülerek cezalandırılması istenen davanın duruşması 13 Şubat’ta yapılacak.

Ahmet Atakan ve ailenin avukatlarından Tamer Doğan sosyal medyadan yaptığı açıklamada Emsal Atakan’ın yargılanacağı davaya sahip çıkma çağrısında bulundu.

“Yalnızca bu da değil ki! Emsal Anneye dava açıldı ve 13 Şubat’ta duruşması var. Tıpkı Çorlu Tren Katliamında olduğu gibi asıl sorumlular ve katiller yerine mağdurlar ve aileler yargı önüne çıkarılıyor.
Bizlere düşen öncelikle Ahmet Atakan Davasının bir an evvel açılması için bir kamuoyu oluşturmaktır. Ayrıca ailemize destek verecek gönüllü hukukçulara ulaşmalıyız. Ayrıca Emsal Annenin yargılandığı davada O’na sahip çıkmalıyız, davaya yoğun bir çağrı yapmalıyız.”

Ne olmuştu?

Ahmet Atakan, 10 Eylül 2013 tarihinde Hatay’ın Armutlu Mahallesi’nde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Atakan’ın öldürülmesinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen, soruşturma henüz tamamlanmış değil.

Soruşturma tamamlanmadığı için de mahkeme aşamasına geçilemedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meme kanseri: Kadınlarda en sık rastlanan kanser, tarama yaptıranların sayısı ise düşük
Sonraki Haber
İran’da uçağın düşürülmesi protesto edildi, Trump destek verdi