Ana SayfaGüncelAKP: Erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yok

AKP: Erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yok

HABER MERKEZİ – Erken seçim iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan AKP’li Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

NTV canlı yayınına katılan Kurtulmuş, erken seçim yapılmayacağı yönünde görüş bildirdi.

Kurtulmuş, “Genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi 2023’te, belediye 2024 yılında yapılacak” dedi.

AKP’li Kurtulmuş, erken seçim için bir sebep olmadığını vurgulayarak “Türkiye’nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur” diye konuştu.

Darbe girişiminin siyasi ayağı tartışması

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bir mücadele yapıldığının söylenemeyeceğini” şeklindeki sözleriyle gündeme gelen tartışmaya da değinen Kurtulmuş, “Yoğun mücadele var. Nerede kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Bu mesele Meclis Araştırma Komisyonu’nun görevi değil Cumhuriyet Başsavcılıklarının görevidir. Türkiye FETÖ’ye karşı bir mücadele veriyor” diye belirtti.

Kurtulmuş, Bahçeli’nın yaptığı çıkışa ilişkin ise şunları söyledi:

“Niyetini kendisiyle konuşmadığımız için bilmiyorum ama ben samimiyetle FETÖ meselesindeki endişesini dile getirdiğini görüyorum ve kayda değer bir dikkat çekme olarak bunu benimsemek gerekir diye düşünüyorum.”



Önceki Haber
İstanbul'da Suriyeli kadın bıçaklanarak gasp edildi
Sonraki Haber
Depo amiri eylemdeki Şok Market işçilerinin üzerine araba sürdü