Ana SayfaGüncelAKP: Sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız

AKP: Sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız

HABER MERKEZİ – ‘Sosyal medya etik kuralları’ listesi yayınlayacaklarını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, “Sosyal medyanın hızla kendi ahlaki ve etik kurallarını inşa etmesi ve sosyal medyada bu kurallara uymayanlar, yalan haber yapanlar, dezenformasyon oluşturanlarla ilgili sosyal müeyyide oluşturulması gerekiyor” dedi.

AKP’’nin Medya Tanıtım İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle AKP’yi takip eden muhabirlerle toplantı yaptı.

AKP olarak, 2 milyon 100 bin teşkilat mensubuyla sosyal medyada etkin oldukları bilgisini veren Ünal, “AK Parti olarak, sosyal medyada hem karşı farklı siyasi çizgilerin hem de özellikle kendimiz için bağlayıcı olacak nitelikte bir sosyal medya etik kurallar listesi yayınlayacağız” dedi ve ekledi:

“Onun için özellikle sosyal medyanın hızla kendi ahlaki ve etik kurallarını inşa etmesi ve sosyal medyada bu kurallara uymayanların, yalan haber yapanların, dezenformasyon oluşturanlar için sosyal müeyyide oluşturulması gerekiyor.”

Sosyal medya etik kurallarına öncelikle kendi parti teşkilatının uymakla yükümlü olacağını söyleyen Ünal, örnek teşkil edecek bir deklarasyon yayınlayacaklarını belirterek, sanal ortamda bir genel merkez oluşturduklarını ifade ederek, “Doğruluğu teyit anlamında belli mekanizmalar da oluşturacağız” diye konuştu.

“Algı operasyonu var”

‘Sosyal medyada belli kişi ve kurumlara dönük ciddi bir dezenformasyon çalışması ve algı operasyonu hazırlıkları olduğunu’ savunan Mahir Ünal, “Özellikle kamuoyunda infial oluşturacak bir takım yalan haberleri hızla oluşturmak ve bunun üzerinden belli algı operasyonları oluşturmak isteyen etki ajanlarına karşı da ciddi bir önlem anlamı taşıyor bu çalışma” dedi.

Erdoğan: Evlilik dışı yaşam medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya çalışılıyor

Dün de (9 Ocak) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen “Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni”nde evlilik dışı yaşamın medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığını savunmuştu.

“Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya, daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor, televizyonların birçoğunda bunun kampanyası yapılıyor. Aman bunlara dikkat edelim.”

Erdoğan: Evlilik dışı yaşama, bu büyük tehlikeye karşı koymalıyız


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
6 gündür kayıp: Gülistan Doku’nun en son görüştüğü kişi tespit edildi
Sonraki Haber
“Gazeteciler mesleklerini yapamaz hale getirildi”