Ana SayfaGüncelAnkara’da ‘Adalet Yürüyüşü’ öncesi gözaltılar ve HDP’li vekile darp

Ankara’da ‘Adalet Yürüyüşü’ öncesi gözaltılar ve HDP’li vekile darp

HABER MERKEZİ – Ankara’da yapılmak istenen “Adalet Yürüyüşü”ne izin vermeyen polis,  aralarından yürüyüş organizatörlerinden Melek Çetinkaya’nın da olduğu en az 20 kişiyi gözaltına aldı. Polis, HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu da darp etti.

Ankara’da Güvenpark’ta düzenlenmesi planlanan “Adalet Yürüyüşü” engellendi.

Polis sabah saatlerinden itibaren Güvenpark’ı kapatarak önlem aldı.

Yürüyüşe izin vermeyen polis, aralarında yürüyüş organizatörlerinden Melek Çetinkaya’nın da olduğu en az 20 kişiyi gözaltına aldı.

Metrodan çıktığı sırada kelepçelenerek Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Çetinkaya, “Ben bağrı yanan bir anneyim. 19 yaşındaki askeri öğrencilere müebbet verdiniz. Üç buçuk sene sustuk biz, bundan sonra susturamayacaksınız. Bu ülkeye adalet gelecek” diye konuştu.

Eyleme katılmak üzere Güvenpark’ta bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter üzerinden, “Bugün Melek Çetinkaya’nın adalet için yapmak istediği yürüyüş sert polis baskısı ile engellendi!” açıklamasında bulundu.

Gergerlioğlu ayrıca müdahale sırasında kendisinin de darp edildiğini söyledi.

Melek Çetinkaya’nın askeri öğrenci olan oğlu Furkan Talha Çetinkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce tutuklanmış ardından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Anne Çetinkaya “Adalet Yürüyüşü”nü aralarında oğlunun da bulunduğu müebbet alan askeri öğrenciler, hamile tutuklular, hapishanede bulunan çocuklar ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden atılanlar için düzenlemek istediğini açıklamıştı.

Çetinkaya, yapmak istediği ‘Adalet Yürüyüşü’nü oğlunun tutuklu olduğu Silivri Cezaevi önünde sonlandırmayı planlıyordu.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mısır’da gözaltına alınan AA çalışanları serbest
Sonraki Haber
Sultanbeyli'de cemevine saldırı: Camlar kırıldı, bağış paraları çalındı, 'öl' yazıldı