Ana SayfaToplumsal CinsiyetAntalya’da cinsel istismar: Fail erkek tutuklandı, ilk suçu olmadığı ortaya çıktı

Antalya’da cinsel istismar: Fail erkek tutuklandı, ilk suçu olmadığı ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Antalya’da 16 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan Birol Karademir tutuklandı. Antalya Barosu’ndan avukat Serap Ertuğrul, Karademir’in daha önce de benzer suçlardan yargılandığını söyledi.

Antalya’da yaşayan 16 yaşındaki bir kız çocuğu teyzesiyle birlikte emniyete giderek, annesinin kuzeni olan Birol Karademir tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını anlattı.

18 Ocak Cumartesi günü Karademir’den şikayetçi olan çocuk, erkeğin kendisini zorla arabaya bindirerek istismarda bulunduğunu söyledi.

Çocuk, “Daha sonra bana kimseye söylememem gerektiğini, aksi takdirde öldüreceğini söyledi. Beni Kepez Kent Meydanı’na bıraktı. Giderken de gülüyordu. Ardından arkadaşımı arayıp beni bulunduğum yerden almasını istedim. Sonra da teyzemle birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldum” dedi.

Çocuğa yapılan sağlık muayenesine ilişkin raporda, cinsel istismar bulguları olduğu kaydedildi.

Şikayet üzerine ertesi gün evinde gözaltına alınan Birol Karademir, suçunu inkar etti.

Kendisine iftira atıldığını ileri süren Karademir, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı avukat Serap Ertuğrul, Karademir’in daha önce de benzer suçlardan yargılandığını söyledi.

Ertuğrul, “Bu olayı daha da vahim hale getirmektedir. Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak, her süreçte çocuğumuzun yanında olacağız. Sürecin takipçisiyiz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni Demokrasi gazetesine toplatma kararı
Sonraki Haber
BM: Arakanlılara yönelik soykırıma karşı acil önlem alınmalı