Ana SayfaDünyaAvam Kamarası’dan Britanya’nın AB’den ayrılmasına onay

Avam Kamarası’dan Britanya’nın AB’den ayrılmasına onay

HABER MERKEZİ – Britanya’nın Avrupa Birliği’nden ayrılmasını düzenleyen Brexit anlaşması, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası’nda kabul edildi. Böylece Britanya, 31 Ocak’ta birlikten resmen ayrılmaya bir adım daha yaklaştı.

Britanya parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarası, ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının (Brexit) koşullarını düzenleyen anlaşmayı onayladı.

231’e karşı 330 oyla onaylanan anlaşma, önümüzdeki hafta Lordlar Kamarası’nda görüşülecek.

Anlaşma Lordlar Kamarası’ndan da geçerse, Kraliçe II. Elizabeth’in de onayıyla yasalaşmış olacak.

Lordlar Kamarası anlaşma metninde herhangi bir değişiklik yaparsa, Brexit anlaşması tekrar oylanmak üzere Avam Kamarası’na gelecek.

Böylece Britanya, 31 Ocak’ta AB’den resmen ayrılmaya bir adım daha yaklaşmış oldu.

11 aylık geçiş süreci

Avam Kamarası’nın onayladığı anlaşma ise Birtanya’nın AB’den ayrılmasının ardından öngörülen 11 aylık geçiş sürecinde gümrük birliğinin devam etmesini ve ülkedeki AB vatandaşlarının mevcut haklarının korunmasını da öngörüyor.

AB ve Britanya Brexit sonrası, geçiş döneminin ardından kuracakları ilişki düzeyini belirleyecek bir anlaşmaya varmaya çalışacak.

Britanya’da 12 Aralık’ta yapılan erken genel seçimi, Brexit’i 31 Ocak’ta gerçekleştirme vaadiyle seçime giren Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti kazanmıştı.




Önceki Haber
Hafter, Erdoğan ve Putin'in Libya'da ateşkes çağrısını reddetti
Sonraki Haber
Trudeau: Kanıtlar İran'da düşen uçağın füzeyle vurulduğunu gösteriyor