Ana SayfaÇalışma YaşamıAyça Kılıç da eşi için İzmir’de oturma eyleminde: Nerede adaletiniz?

Ayça Kılıç da eşi için İzmir’de oturma eyleminde: Nerede adaletiniz?

HABER MERKEZİ – Mahir Kılıç’ın İstanbul’daki CHP binası önünde başlattığı üçüncü açlık grevi eylemi bugün 140’ıncı gününü geride bırakırken, İzmir’de de eşi Ayça Kılıç belediye binası önünde oturma eylemine başladı. Ayça Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Halka hak, hukuk, adalet sloganları attırmak kolay, nerede sizin adaletiniz? Sizin adaletiniz sadece sözcülüğünü yaptığınız bir avuç asalak Sabancı ve Koç’lar gibi kan emicilere” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 11 yıl kadrosuz çalıştıktan sonra 2017 yılında işten çıkarılan Mahir Kılıç, kendisine verilen sözlerin tutulmaması üzerine başlattığı üçüncü açlık grevi eylemini İstanbul’da sürdürüyor.

Kılıç’ın CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerçekleştirdiği eyleminin 140. gününde, eşi Ayça Kılıç da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

“CHP-Canan Kaftancıoğlu verdiğin sözü tut, Mahir Kılıç’ı işine iade et” pankartının açıldığı eylemde konuşan Kılıç, CHP ve partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.

“Nerede sizin halkçılığınız, nerede sizin emekten, emekçiden yana oluşunuz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ‘Ben çalışan işçimin arkasındayım, haksız bir şekilde işinden atılan varsa bizim belediyelere gelsin. o emekçi kardeşim beni bulsun’ diyordu.
‘Taşeron işçilik sömürüdür. Belediyelerimizden taşeron işçiliği kaldıracağız’ diyordunuz meydanlarda. Halka hak, hukuk, adalet sloganları attırmak kolay, nerede sizin adaletiniz? Sizin adaletiniz sadece sözcülüğünü yaptığınız bir avuç asalak Sabancı ve Koç’lar gibi kan emicilere. Unutmayın zulüm ile abat olan adalet ile berbat olur.”

Ayça Kılıç, eşi yeniden işine geri iade edilene kadar hafta içi her gün Belediye önünde oturma eylemi yapacağını söyledi.

Üçüncü açlık grevi eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için işten atılan işçilerden biri olan Mahir Kılıç, 2017 yılının Kasım ayında işe iade talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Kılıç, 184’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle İzmir’deki bu eylemini sonlandırmıştı.

Ancak işe geri alınacağına dair imzaladığı protokole rağmen işe alınmayan Kılıç, bu kez eylemini Ankara’daki CHP Genel Merkezi önüne taşımıştı.

Ankara’da 67 gün açlık grevinde kalan Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun avukatları ile kendi avukatlarının görüşmesi sonrası, kendisine verilen sözler üzerine eylemini sonlandırmıştı.

Burada Kılıç’a verilen söz ise tüm haklarının iade edilmesi, Çiğli Belediyesi’nde geçici olarak işe başlaması ve 31 Mart seçimlerinden bir ay sonra da eski işine geri dönmesiydi.

Ancak Kaftancıoğlu’nun verdiği sözü yerine getirmediğini vurgulayan Kılıç bunun üzerine tekrar açlık grevi eylemine başladı.

Bu kez İstanbul’da, CHP İl Başkanlığı önünde eylemini sürdüren Kılıç, bugün üçüncü kez başlattığı açlık grevinin 140’ıncı gününde.

Kılıç, birbirine çok yakın sürelerde açlık grevi eylemleri gerçekleştirdiği için eylem sağlığını tehdit diyor.

Çalıştığı işten dolayı sarılık taşıyıcısı da olan Kılıç’ın sağlık durumu kritik eşiği aşmış durumda.

Kılıç’ın talebi işine geri dönebilmek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM: "Saray soytarısı" demek hakaret değil, eleştiri
Sonraki Haber
CHP'den yeni vergilerin iptali için AYM’ye başvuru