Ana SayfaToplumsal CinsiyetAyşe Karaman cinayeti davası: Tanık beyanları sanık Tarhan’ın iddiasını yalanladı

Ayşe Karaman cinayeti davası: Tanık beyanları sanık Tarhan’ın iddiasını yalanladı

HABER MERKEZİ – Ankara’da sevgilisi olan erkeğin evinde yaşamını yitirmiş halde bulunan Ayşe Karaman’ın ölümüne ilişkin davada sanık Özgür Tarhan, Ayşe’ye propofol enjekte etmediğini iddia ederek, suçsuz olduğunu savundu. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Ankara’da yaşayan 25 yaşındaki Ayşe Karaman, 29 Temmuz sabahı sevgilisi olduğu belirtilen uzman doktor Özgür Tarhan’ın evinde yaşamını yitirmişti.

Tutuklanan Tarhan’ın “tasarlayarak öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada Ayşe Karaman’ın annesi Feride, babası Adem Karaman, taraf avukatları ve Kadın Meclisi üyeleri yer aldı.

Sanık Özgür Tarhan’ın, kapının içeriden kilitlendiğini ve üst kilidin anahtarının olmaması nedeniyle kapıyı açamadığı yönündeki ifadesine ilişkin olay yerinde yapılan keşifle ilgili raporun dosyaya girdiği belirtildi.

Karaman’ın avukatları, kilidin orijinal olduğu ve değiştirilmediği bilgisi yer alan rapora itiraz ederek, yeniden rapor hazırlanmasını talep etti.

‘Tarhan, Ayşe’ye propofol veriyordu’

Ardından Ayşe’nin yakın arkadaşı Tuğçe tanık olarak dinlendi. Sanık Tarhan’ın, Ayşe’ye ilaç verdiğini bildiğini söyleyen Tuğçe, şunları anlattı:

“Ölümünden 4 gün önce evine gittiğimde Ayşe’nin damar yolunu açık olarak gördü. Nedenini sorduğumda, ‘Özgür propofol yaptı’ dedi. Ben sinirlenip, ‘Michael Jackson bile bu ilaçtan ölmüş. Dünyaca ünlü sanatçıyı bile öldüren ilacı nasıl sana veriyor?’ dedim. Ayşe Karaman’la en son öldüğü gece saat 22.30 sıralarından telefonla konuştum. Bana ‘şarap içiyoruz’ dedi. Sonra sabah annesi beni aradı ve öldüğünü söyledi.”

Tanık, soru üzerine Ayşe Karaman’ın migreninin olmadığını sadece zaman zaman ağrı kesici ve uyku ilacı kullandığını söyledi.

“Sanık Ayşe’ye, bir arkadaşının sevgilisine maddi olarak çok yardım ettiğini; ancak kızın arkadaşını aldattığını anlatmış ve bu kızın ölümü hakettiğini söylemiş. Bu olaydan sonra Ayşe bana, Özgür Tarhan’ın, erkek arkadaşı Sercan’ı balkonda gördüğünü, bunu ima etmiş olabileceğini söyledi. Hatta daha sonra sanık Tarhan’ın kendisini çok bunalttığını ve sürekli mesaj gönderdiğini söyledi.”

Sonrasında konuşan Özgür Tarhan, tanığın yalan söylediğini, Ayşe Karaman’ın ‘propofol’ kullandığını bilmediğini ve kendisinin de kesinlikle bu ilacı vermediğini iddia etti.

Mahkeme başkanının sorusu üzerine sanık, ilacı çantasında sürekli taşıdığını ve sıradan vatandaşların bu ilaca ulaşamayacağını söyledi.

Sanık, Ayşe’nin kanında bulunan ‘propofol’ ve ‘fentanil’ adlı ilaçları da kendisinin vermediğini iddia etti.

Tarhan, “Karaman’ın ölümü nedeniyle ailesinin yaşadığı acıyı ben de yaşadım. Benim bu ölümle ilgili bir sorumluğum ve ihmalim yoktur, tahliyemi talep ederim” dedi.

Avukatı da sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu, Polis ve Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı ve Makine Mühendisleri Odası’na müzekkere yazılarak, emanette bulunan üst kapı kilidinin olay günü veya öncesinden anahtarla açılıp açılmadığının tespiti için rapor hazırlanmasına hükmetti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş: Dosyama karartma uygulanıyor
Sonraki Haber
Avukat Fuat Şengül tahliye edildi