Ana SayfaGüncelBahçeli 6 ay sonra ilk kez partisinin Meclis grubunu topladı

Bahçeli 6 ay sonra ilk kez partisinin Meclis grubunu topladı

HABER MERKEZİ – Partisinin Meclis grubuna 6 ay sonra ilk kez başkanlık eden MHP lideri Bahçeli, Libya konusunda muhalefete tepki, hükümete destek verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019’un Eylül ayının sonunda geçirdiği rahatsızlığın ardından, ilk kez partisinin Meclis grubunu topladı.

Aynı zamanda Ekim ayında başlayan yeni yasama yılının da ilk grup toplantısına başkanlık etti.

Bahçeli son grup toplantısını 9 Temmuz 2019’da yapmıştı.

Hastalığının tedavisi sürecinde kendisini arayan soran geçmiş olsun diyenlere teşekkür eden ve “Düşmemizi bekleyenler kurumuş ağaca dönecek, daha çok bekleyecek” diyen Bahçeli, “Son nefesimize kadar sizlerle burada beraber olacağım” diye konuştu.

Bahçeli, yaptığı konuşmada Libya politikasına ilişkin muhalefet tarafından eleştirilen AKP hükümetine de destek verdi.

“Türkiye doğru zamanda doğru politikalarla konum almıştır, Akdeniz’deki ezberler bozulmuştur” diye belirten MHP lideri, “Libya konusu bizim için gelecek meselesidir” dedi.

Libya tezkeresine ‘hayır’ oyu veren CHP’yi hedef alan Bahçeli, “Akdeniz’deki güç oyunlarına Türkiye’nin girmesi zilleti neden kışkırtıyor. Kimden emir alıyorlar? Yunanistan, Hafter, Sisi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri rahatsız, şuna bakın ki CHP de rahatsız… Geçici ateşkesin sürmesi umut vericidir ancak CHP bundan bile rahatsız” diye konuştu.

Ne olmuştu?

MHP lideri Bahçeli, 23 Eylül 2019’da ‘üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı ateş’ şikayetiyle Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmış, aynı gün de taburcu olmuştu.

Meclis’in yasama yılı açılışına da katılamayan Bahçeli’nin daha sonra yeniden hastaneye kaldırıldığı ve durumunun kritik olduğu öne sürülmüştü.

Bahçeli 21 gün sonra ise mesaisine başlamış ve MHP’nin Ankara’nın Çankaya ilçesindeki genel merkez binasına gitmişti.


Libya’da ateşkes: Hafter mutabakatı imzalamadan Moskova’dan ayrıldı

Akşener’den hükümete Libya tepkisi




Önceki Haber
Manisa'da Zeki Cengiz evine gizlice girdiği Deniz Gezginci'yi öldürdü
Sonraki Haber
Kemal Kurkut cinayeti davası: 'Dosyaya müdahale edildiğini düşünüyoruz'