Ana SayfaEkolojiBakanlığın Kent Ormanı’na dair itirazı reddedildi

Bakanlığın Kent Ormanı’na dair itirazı reddedildi

HABER MERKEZİ – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “rezerv yapı alanı” ilan ettiği Kent Ormanı’na ilişkin yerel mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz, İstinaf tarafından reddedildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki Kent Ormanı’na dair “rezerv yapı alanı” kararı alması üzerine Diyarbakır Barosu, “telafisi güç zararlara sebebiyet vereceği” gerekçesiyle kararın yürütülmesinin durdurulması istemiyle Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu.

Mahkeme de başvuruyu haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel mahkemenin aldığı karara dair Antep Bölge Adliye Mahkemesi’ne (İstinaf mahkemesi) itirazda bulundu.

Bakanlığın “yasaya aykırılık” gerekçesiyle yaptığı itiraz, İstinaf mahkemesince “dava dosyasındaki mevcut bilgi ve belgelere göre mahkemece yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararda yasaya aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle” reddedildi.

Kent Ormanı, Diyarbakır’ın en büyük yeşil alanı konumunda.

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, imar planında yeşil alan olan Kent Ormanı’nın 2 bin 946 dönümlük bölümünün “rezerv yapı alanı” olarak ilan edilmesinin yaratacağı sonuçlar konusunda şu uyarılarda bulunmuştu:

  • Hava kirliliği oluşacak
  • Hava kirliliği de felç, kalp, akciğer kanseri, kronik ve akut solunum yolu ve astım gibi hastalıkların artmasını sağlayacak
  • Kentin hakim rüzgar yönü değişecek
  • Değişim kent iklimini de değiştirecek

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ORC'nin anketine göre AKP bir ayda yüzde 1,5 oy kaybetti
Sonraki Haber
Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi