Ana SayfaGüncelBasın kartlarının iptal edilmesi kararı geri çekildi

Basın kartlarının iptal edilmesi kararı geri çekildi

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, aralarında Evrensel ve BirGün gazetesi çalışanlarının da olduğu gazetecilerin basın kartlarının iptal edilmesi kararını geri çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aralarında Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda gazetecinin sarı basın kartını iptal etmişti.

Başta gazeteciler olmak üzere çok sayıda kesimin tepkisiyle karşılaşan bu kararda geri adım atıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yaptığı yazılı açıklamayla İletişim Başkanlığı’nın kararından döndüğünü belirtti.

TGS’nin “Örgütlü mücadele geri adım attırdı” başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı geçtiğimiz hafta hukuk tanımaz bir karara imza atarak birçok gazetecinin basın kartını iptal etti. Meslektaşlarımızı görevlerini yapamaz duruma getirdi. Kartları iptal olan meslektaşlarımız meclise, bakanlıklara, adliyelere giremedi, haber takibi yapamadı.
Ancak İletişim Başkanlığı kamuoyundan gelen tepkiler üzerine geri adım atarak iptal ettiği Sarı Basın Kartlarını yeniden kullanıma açtı. Görünen o ki İletişim Başkanlığı yaptığı hatadan dönme yolunu seçti. Meslektaşlarımızın yaşadıkları bu mağduriyeti giderme yolunu seçen İletişim Başkanlığına tekrar bir çağrıda bulunarak bir yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden verilmeyen turkuaz kartlarını da bir an önce vermeye çağırıyoruz. Tüm üyelerimizi ve meslektaşlarımızı bu çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ depremi: Yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor, bin 600'ü aşkın yaralı var
Sonraki Haber
Kobe Bryant helikopter kazasında hayatını kaybetti