Ana SayfaÇalışma YaşamıBeraate rağmen: Hukuk fakültesi mezunlarına ruhsat yok

Beraate rağmen: Hukuk fakültesi mezunlarına ruhsat yok

HABER MERKEZİ – Hukuk fakültesi mezunu Fatoş Gürbostan ve Muhittin Göneneç Hacaloğlu, haklarında açılan davalarda beraat ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesine karşın avukatlık ruhsatlarını alamıyor.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Fatoş Gürbostan hakkında açılan bir davada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin karar verildi.

Bir diğer hukuk fakültesi mezunu Muhittin Göneneç Hacaloğlu hakkında da açılan iki davadan birinde beraat kararı verilirken, diğerinde ise henüz bir karar çıkmış değil.

Ancak iki isme de Adalet Bakanlığı tarafından avukatlık ruhsatı verilmiyor.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre bir yıllık stajını yerine getirdiğini ve İstanbul Barosu’nun avukatlığına engel bir durum görmediğini belirten Gürbostan, şunları söylüyor:

“2017 yılında Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan anmasına katıldım. Açılan davada hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi. Bu hüküm gerekçe gösterilerek ruhsatım verilmiyor. Bu hüküm ‘kurulan hükmün sanık hakkında bir hukuki sonuç doğurmamasını’ ifade eder. Fakat bakanlık bunu kanun maddesine aykırı olarak sanki mahkûmiyet gibi yorumluyor. Bu hukuka ve vicdana aykırı yorum nedeniyle ben ve benim gibi yüzlerce avukat mağdur olmuş ve mesleğini yapamıyor durumda.”

İki, üç yıl sonra idare mahkemesi kararı ile ruhsatlarını alacağını bakanlığın bildiğini söyleyen Gürbostan, “Ne kadar meslekten uzaklaştırırsak, ne kadar yıpratırsak kar diye düşünüyorlar. Şu anda Türkiye Barolar Birliği’nin ısrar kararını vermesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Çünkü onlar Adalet Bakanlığı’nın kararına rağmen ruhsat verme hakkına sahipler” diyor.

Muhittin Göneneç Hacaloğlu ise “Beraat kararı olmasına rağmen ruhsatın verilmemesine barodakiler de şaşırdı. Bize onurlu olmayı öğreten hocalarımızdan KHK ile ihraç edilen Levent Hoca ihracının ardından ‘kimseye bizi geri alın diye yalvaracak halimiz yok’ demişti. Aynen öyle” diye belirtiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rahşan Ecevit yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Metropoll'ün seçim anketi: Sadece üç parti baraj üstü