Ana SayfaToplumsal CinsiyetBerfin Özek: Çeltik adeta ödüllendirildi, bana yeniden zarar verirse sorumlusu kim olacak

Berfin Özek: Çeltik adeta ödüllendirildi, bana yeniden zarar verirse sorumlusu kim olacak

HABER MERKEZİ – Kendisine kezzaplı saldırıda bulunan Casim Ozan Çeltik’e ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine tepki gösteren Berfin Özek, “Çok az bir ceza verilerek adeta ödüllendirildi ve en kötüsü de aramızda dolaşmaya devam edecek. Can güvenliğim dahi yok. Bana yeniden zarar verebilir, bunun sorumlusu kim olacak” diye konuştu.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek’e, kezzapla saldıran Casim Ozan Çeltik’in yargılandığı davanın karar duruşması dün yapılmış ve erkeğe ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.


Berfin Özek’e saldırı davası: Casim Ozan Çeltik’e 13 yıl 6 ay hapis


Verilen cezaya tepki gösteren Berfin, “Demek ki ölmem gerekiyormuş yaralamadan ceza aldı. Yaşadığım şeyler ölümden beterdi” dedi.

JinNews’ten Filiz Zeyrek’e konuşan Berfin, ameliyat süreçlerinde mahkemeye katılmadığın, duruşmanın ertelenmesine şaşırdığını söyledi.

“Bunca delil, bunca olan biten ortadayken neden hala sonuçlanmıyor diye düşündüm. Müebbet hapis cezası verirler diye düşünüyordum. Ne yazık ki çok az bir ceza verilerek adeta ödüllendirildi ve en kötüsü de aramızda dolaşmaya devam edecek. Can güvenliğim dahi yok. Bana yeniden zarar verebilir, bunun sorumlusu kim olacak.”

Berfin, “Bu ülkede caydırıcı cezalar olmadığı için kadına şiddet ve cinayetler her geçen gün artmaya devam etmekte” diye konuştu.

Kadın dayanışması ile yeniden hayata bağlandığını dile getiren Berfin, şöyle konuştu:

“Kadınların dayanışması, bana verdiği güç ve özgüven olmasaydı kendime gelemezdim. Kendimi o halde görünce yıkıldım. Hayattan kopmak, yok olup gitmek istemiştim. Tüm hayatımın bittiğini ve bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyordum.
Hayatıma son vermek bile istedim. Ama kadınlar, kadınların dayanışması beni yeniden hayata bağladı ve asıl şimdi yaşamam gerektiğini gösterdi. Bana hep güç oldular anne, abla, kız kardeş gibi hep yanımda oldular. Şimdi bu kararın ardından çok üzgün olsam da güçlü olduğumu ve bunun için mücadele etmem gerektiğini de biliyorum.”

‘Beni asla hayallerimden vazgeçirmeyecek’

Berfin, “Ne yaşarsam yaşayayım neyle karşılarsam karşılaşayım, beni hayallerimden asla vazgeçirmeyecektir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tedavi sürecim bittiği zaman üniversite okumak ve ülkenin neresinde olursa olsun kadınların, çocukların geleceğine dair kadın arkadaşlarımla güzellik katmak için mücadele edeceğim. Şiddete ve tacize uğrayan kadınlar için bir şeyler yapmak istiyorum.
Umarım asla tek bir kadın dahi şiddete ve tacize uğramaz. Kadınlar öldürmemeli artık. Çocuklarımız ölmemeli. Buna dur demeliyiz artık. Cezalar daha çok artmalı ve suçlular cezalarını bulmalı.”

Ne olmuştu?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak 2019’da ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, tutuklanan Çeltik’in İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına başlanılmıştı.

Casim Ozan Çeltik’e ilişkin görüntü karşılaştırması yapan Ulusal Kriminal Bürosu’nun davanın üçüncü duruşması öncesi raporunu tamamlamıştı. Raporda, saldırganın anatomik yapısının Çeltik’le uyumlu olduğu belirtilmişti.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert, bu raporu “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu” şeklinde değerlendirmişti.

Davanın 26 Kasım’da görülen üçüncü celsesinde savcı, sanık Çeltik’in “kasten yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmiş, bu talep Berfin, avukatları ve çok sayıda kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı.




Önceki Haber
Gazeteci Arjin Dilek Öncel'e ilk duruşmada beraat
Sonraki Haber
Dünyanın en güçlü pasaportları listesi: Türkiye 55'inci sırada