Ana SayfaGüncelBeytüşşebap’taki Keldani çiftten 5 gündür haber alınamıyor

Beytüşşebap’taki Keldani çiftten 5 gündür haber alınamıyor

HABER MERKEZİ – İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril’in Şırnak Beytüşşebap’ta yaşayan ebeveynleri Hurmüz ile Şimuni Diril’den 5 gündür haber alınamıyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan Hurmüz ve Şimuni Diril’den 11 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor.

Keldani olan Diril çiftinin köyden ayrıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamadığı iddia ediliyor.

Bir başka iddia ise Hurmüz ve Şimuni Diril’in kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı.

Köyde sadece iki ailenin yaşadığı ve komşularının Hurmüz ile Şimuni Diril’i en son geçtiğimiz Cumartesi günü gördüklerini belirtti.

Hurmüz ve Şimuni Diril, İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril’in de anne ve babası.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan çiftin çocuklarından Bedri Diril ise kayıp olayını doğrulayarak, “Köy bulunması kolay bir yer değil, ulaşılması zor. Jandarma bölgede İnsansız Hava Aracı (İHA) ve drone’lar ile arama gerçekleştiriyor” bilgilerini paylaştı.

Sputnik’e de konuşan Diril arama çalışmalarının devam ettiğini ve kaygılı olduklarını söyledi.

Bedri Diril, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yetkililer bizden ricada bulundu ‘yanlış bilgiye mahal vermeyin soruşturma yürütüyoruz’ dediler. Cumartesi sabahından beri kayıplar ama biz bunu Pazar günü fark ettik. Abim ve 2 akrabam köye ziyarete gidiyor ama annem ve babamı evde bulamıyorlar. Her yere baktıktan sonra jandarmaya haber veriyorlar.
“Havanın kötü olması nedeniyle Pazartesi günü işleri zorlaştırdı ama akşamdan beri bölgeyi havadan tarıyorlar. Köye ulaşan bazı akrabalarımız da gidebilecekleri olası yerlere bakıyorlar. Komşu köylerden de birkaç kişi arama çalışmalarına katılmış. Ulaşımı çok zor ve sıkıntılı bir yer.
“Güvenlik güçleri güvenlik nedeniyle direkt oraya gidemiyorlar. Bir de kar ve çok soğuk olduğu için aramalar zorlaşıyor. Köyde iki aile yaşıyor, oradaki komşular en son Cumartesi günü gördüklerini söylemiş. Onun dışında başka bilgi yok.”

HDP’li İmir: Diril çifti halen aranıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Keldani çiftin bulunduğunu duyurdu.

Ancak daha sonra yeni bir açıklama yapan İmir, “Köylüler tarafından bize ulaşan bilgileri tam anlamıyla teyit edemedik” dedi ve Diril çiftinin bulunması için aramaların halen devam ettiğini bildirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Son beş yılda çalışan emekli sayısı ikiye katlandı
Sonraki Haber
HDP: 23 Şubat'taki kongremiz büyük buluşmaya çağrıdır