Ana SayfaEğitimBirçok il ve ilçede okullara kar tatili

Birçok il ve ilçede okullara kar tatili

HABER MERKEZİ – Ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle pek çok il ve ilçede okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu birçok il ve ilçede eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Çankırı

Kent genelinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Atkaracalar, Eldivan, Çerkeş, Orta, Kurşunlu, Şabanözü, Korgun ve Ilgaz ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

Ayrıca, bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Isparta

Isparta’nın Uluborlu ilçesinde de okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı. Yalvaç ilçesinde ise merkez hariç ilçeye bağlı belde ve köylerle taşımalı eğitime de yarın ara verildiği açıklandı.

Karabük

Karabük’ün Ovacık ilçesinde, kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, Eskipazar ilçesinde de taşımalı sistemle eğitim veren okullar tatil edildi.

Bolu

Bolu’nun Gerede ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve liselerde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilirken, Gülnar ilçesinde ise taşımalı eğitimin yapıldığı okullar bir bugün tatil edildi.

Mersin

Mersin’e bağlı Çamlıyayla ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Erdemli Kaymakamı tarafından yapılan açıklamada da ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan ve yoğun kar yağışından etkilenen Güzeloluk, Karayakup, Sorgun ve Sarıkaya mahallelerinde taşımalı eğitim ile Erdemli Sağlık Lisesi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği duyuruldu.

Çanakkale

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan poyraz nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada’da ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Konya

Konya’nın Taşkent, Hüyük, Derebucak, Yalıhüyük, Seydişehir, Bozkır ve Hadim ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Bilecik

Bilecik’in Söğüt ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartları nedeniyle ilçedeki ilk ve ortaokullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fotoğraflarla İstanbul'da Ermenilerin Noel Bayramı
Sonraki Haber
Erkek şiddeti: Kadın gözünü kaybetti, evli olduğu Mehmet Kesler tutuklandı