Ana SayfaGüncelBirGün çalışanlarının da basın kartları iptal edildi

BirGün çalışanlarının da basın kartları iptal edildi

HABER MERKEZİ – Evrensel gazetesi çalışanlarının ardından, BirGün gazetesinin de bazı çalışan, yazar ve yöneticilerin basın kartları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından iptal edildi.

Evrensel gazetesi çalışanları ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticilerinin basın kartları iptal edilmişti.

Kartı iptal edilenler arasında gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş da bulunuyordu.

TGS dün yaptığı açıklamada yüzlerce gazetecinin basın kartının iptal edildiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bir an önce konuya açıklık getirmesini istemişti.

BirGün çalışanlarının da iptal edildi

TGS’nin bu açıklamasının ardından BirGün gazetesi bazı çalışan, yazar ve yöneticilerinin basın kartlarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından iptal edildiğini duyurdu.

“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, aylardır devam eden ‘değişiklik çalışması sürüyor’ açıklaması ardından bazı çalışan, yazar ve yöneticilerimizin basın kartlarını iptal etti” denilen açıklamada “Başkanlık sistemine geçişle Basın Kartları Komisyonu’nun Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması ardından muhalif gazetecilerin ‘basın kartları’ birer birer iptal ediliyor” diye ifade edildi.

Basın kartının rengini sarıdan turkuaza döndürme çalışmaları sırasında sürecin neden bu kadar uzadığına dair İletişim Başkanlığı’ndan BirGün’e hiçbir bilgilendirme yapılmadığı ifade edilen açıklamada konu hakkında kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı kaydedildi.

Kartları iptal edilenler

Basın kartları iptal edilen BirGün çalışanları şöyle:

Yayın Koordinatörleri Yaşar Aydın ve İbrahim Varlı, Ek Yayınlar Sorumlusu Berkant Gültekin, gazetenin yazarlarından Doğan Tılıç ve Ankara muhabirleri Hüseyin Şimşek ile Oktay Evsen.


Evrensel çalışanlarının basın kartları iptal edildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ depremi: HDP kriz masası oluşturdu, DTK'den çağrı var
Sonraki Haber
Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?