Ana SayfaGüncelBirisi isim verdi, diğeri isimsiz eleştirdi: İki parti liderinden “FETÖ’nün siyasi ayağı” çıkışı

Birisi isim verdi, diğeri isimsiz eleştirdi: İki parti liderinden “FETÖ’nün siyasi ayağı” çıkışı

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ile MHP lideri Bahçeli’den “FETÖ’nün siyasi ayağı” konulu açıklamalar geldi. MHP lideri “FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bir mücadele yapıldığının söylenemeyeceğini” ifade ederken, Karamollaoğlu “FETÖ’nün siyasi ayağı dediğiniz ayak AK Parti’nin kendisidir” diyerek “örgütün bu ayağıyla mücadele edilmediğini” söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusunda açıklamalar geldi.

İki lider farklı medya kuruluşlarına demeç verirken, demeçlerin ortak vurgusunda “FETÖ’nün siyasi ayağı ile mücadele edilmediği” yönünde oldu.

MHP lideri mücadeleyi vermeyen taraf konusunda isim vermezken, Karamollaoğlu bunun açıkça AKP olduğunu ifade etti.

Bahçeli: Siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzem

Türkgün Gazetesi’ne konuşan Bahçeli, Gülen Cemaati’nin örgütlenme ve kadrolaşma çabalarının tarihselliğine değinerek, “Örgüte büyük darbe vurulduğu izahtan varestedir” dedi.

Bahçeli, “Bununla birlikte FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin bu düzeyde bir mücadele yapıldığı ve sonuç alındığı söylenemeyecektir” diye de ekledi.

MHP lideri, “Devleti bu çeteden arındırırken, siyaset kurumunun da bu illetten temizlenmesi elzemdir. Ancak bu halde mücadelenin kamuoyu vicdanında karşılık bulması ve mücadeleye güveninin artması mümkün olabilecektir” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: FETÖ’nün siyasi ayağı AK Parti’nin kendisidir

KRT TV’ye konuşan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise AKP ile Gülen Cemaati arasındaki uzun erimli ilişkiye vurgu yaptı.

“FETÖ’nün siyasi ayağı dediğiniz ayak AK Parti’nin kendisidir. Bu bir gerçek” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Fethullah Gülen’i, o hareketi siyasetin içerisine kim soktu? AK Parti soktu. Daha yola çıkarlarken ittifak ederek çıktılar. Adalet mekanizmasını bütünüyle onlara kim teslim etti? Ben mi yaptım? İçişleri Bakanlığı’na, Emniyet’e bütünüyle onlar hakim oldu. Kim yaptı bunu? Ben mi yaptım? Özellikle askeriyede… Öyle bir kurgu var ki orada. ‘Devlete nasıl yerleşiriz?’ İmtihana dönsün her şey. Liyakat değil imtihanla alınsın. İmtihan müessesine hakim olursak suyu baştan keseriz.”



Önceki Haber
Belediyeden Lisa Çalan açıklaması: İşten çıkarılmadı, sözleşmesini yenilemedik
Sonraki Haber
Dersim'de üniversite öğrencisi Gülistan Doku günlerdir kayıp