Ana SayfaCezaevleriCezaevinde işkence iddiası: El ve ayakları kırılan tutuklular falakaya yatırıldı

Cezaevinde işkence iddiası: El ve ayakları kırılan tutuklular falakaya yatırıldı

HABER MERKEZİ – Afyonkarahisar 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde gardiyanların kimi tutukların el ve ayaklarını kırarak, falakaya yatırdığı iddia edildi. Cezaevinin iddialara yanıtı şöyle: “Bakanlık açıklama yapmıştır.”

Afyonkarahisar 1 No’lu T Tipi Cezaevi’ndeki tutuklular hak ihlalleriyle karşı karşıya, tutuklulara işkence iddiaları da gündemde.

Mardin’in Derik ilçesinde, 2015 yılında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandıktan sonra 11 yıl 6 hapis cezası verilen Mehmet Ali Kayan ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde durumu aktardı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Kayan, 10 gün önce Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’nden 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde sevk edildiğini, cezaevinde kendilerine çıplak arama ve ayakta sayım gibi dayatmalarda bulunulduğunu kaydetti.

Tutuklulara televizyon, radyo ve gazetenin verilmediğini dile getiren Kayan, cezaevi gardiyanları tarafından “Burada bizim hükmümüz geçer” diye tehdit edildiklerini aktardı.

Hastalanan tutukluların revire çıkarılmadıklarını söyleyen Kayan, söz konusu uygulamalara tepki gösterdiklerinde gardiyanlar tarafından koğuşlarının basıldığı ve darp edildiklerini iddia etti.

Kayan, darp edilme sonucu kendisinin elinin kırıldığı ve bazı arkadaşlarının bacaklarında kırıklar oluştuğunu ileri sürerek, kimi tutukluların da falakaya yatırılmadan kaynaklı ayaklarının altında morarmalar olduğunu söyledi.

Baba Kayan: Öldürseler haberimiz olmayacak

Yaşananları “zulüm” olarak nitelendiren Kayan’ın babası Mahmut Kayan, “Çocuklarımızı öldürseler kimsenin haberi olmayacak” dedi.

Oğlunun yaşananları tam olarak aktaramadan konuşma süresinin tamamlandığını dile getiren baba Kayan, “Bu zulmü onlara yapmaya hakları yoktur. Bu adaletsizliktir. Gardiyanlar nasıl böyle ellerini kıracak kadar dövebiliyor? Hani nerde İçişleri Bakanın adaleti” diye sordu.

Baba Kayan, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

En son 5 ay önce oğlunun görüşüne gidebildiğini dile getiren anne Sultan Kayan ise daha önce Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan oğlunun uzak bir yere sevk edilmesini eleştirdi.

Uzak mesafeden kaynaklı oğlunun görüşüne gitmekte zorlandığını belirten anne Kayan, “Bari zulme ve işkenceye maruz kalmasınlar. Duyarlı insanların bu zulme dur demesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

Cezaevi: Bakanlık açıklama yapmıştır

Konuya dair Mezopotamya Ajansı’nın aradığı cezaevinden bir yetkili, söz konusu iddialara ilişkin ilk olarak cezaevinde sayım yapıldığını ve yetkili bir ismin bulunmadığını dile getirdi.

Kişi, daha sonra ise “Olay nedir bilmiyorum ama onunla ilgili olarak Bakanlık açıklama yapmıştır. Müdür bey şu an toplantıda” yanıtını verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel saldırıda bulunduğu Ayşe Akyüz’ü öldüren İlyas Akdoğan’a müebbet
Sonraki Haber
Karakolda kadın avukatı darp eden komisere hapis cezası