Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırı, şiddet ve tehdide maruz bırakılan kadın: Tek istediğim adalet

Cinsel saldırı, şiddet ve tehdide maruz bırakılan kadın: Tek istediğim adalet

HABER MERKEZİ – Mardin Kızıltepe’de bir kadın, Abdulkadir isimli erkek tarafından sistematik şiddet ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu. Ayrıca erkeğin ailesi tarafından da tehdit edilen kadın, şikayet için emniyete gittiğinde polislerin kendisine, “Boşuna geldin. Tehdit ve şantajdan bir şey çıkmaz” dediğini söyledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan bir kadın, 2017 yılında tanıştığı Abdulkadir K.’nin kısa bir süre sonra kendisini fiziksel şiddete maruz bırakmaya başladığını anlattı.

Olanları Mezopotamya Ajansı’na anlatan kadın şiddetin ardından defalarca cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve hamile kaldığını söyledi.

Hamile olduğunu söylemesinin ardından Abdulkadir K.’nin şiddeti artırdığını belirten kadın, bundan kaynaklı düşük yaptığını dile getirdi.

Abdulkadir K. hakkında suç duyurusunda bulunan kadın ardından Şahmaran Kadın Platformu ve Mardin Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’na da başvurarak, destek talebinde bulundu.

Abdulkadir K.’nin birçok aile bireyinin daha önce yaşadıklarına ilişkin kendisine yardımcı olacaklarını söylediğini belirten kadın, ancak suç duyurusunda bulunma kararı vermesi üzerine aile bireylerinin de kendisini tehdit etmeye başladıklarını ifade etti.

Kadın, kendisini tehdit eden aile fertlerine, “Bana yapılan zulümde parmağınız var. Hepiniz biliyordunuz, hepiniz görüyordunuz, hepiniz sustunuz” diyerek tepki gösterdiğini söyledi.

Polisten kadına: Boşuna geldin

Bunun üzerine karakola gidip, tehdit ve şantaj nedeniyle suç duyurusu yaptığı sırada polislerin kendisine, “Boşuna geldin. Tehdit ve şantajdan bir şey çıkmaz. Ama yine şikayetini yapmak istiyorsan yap” dediklerini aktardı.

Abdulkadir K.’nin ailesinin tehditleri sırasında kendilerinin güçlü bir aile olduklarını ve etkili yerlerde nüfuzlarının olduğunu söylediğini dile getiren kadın şu çağrıda bulundu:

“Benim tek istediğim adalet. Türkiye’de kadın olup benim yaşadığım bu durumu yaşayan onlarca, yüzlerce kadın var. Ben susmuyorum onlar da susmasın. Ben bir örnek oldum. Onlar da susmasınlar.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hemşincenin rock hali: Meluses 10 yaşında!
Sonraki Haber
Savaş pozisyonu