Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırıda bulunduğu Ayşe Akyüz’ü öldüren İlyas Akdoğan’a müebbet

Cinsel saldırıda bulunduğu Ayşe Akyüz’ü öldüren İlyas Akdoğan’a müebbet

HABER MERKEZİ – Mardin Artuklu’da Ayşe Akyüz’ü cinsel saldırıya maruz bırakıp öldüren İlyas Akdoğan’a “kasten öldürme” suçundan müebbet ve “nitelikli cinsel saldırı”dan ise 10 yıl hapis cezası verildi.

Mardin’in Artuklu ilçesinin Sulak mahallesinde, 24 Eylül 2016’da tecavüz edildikten sonra öldürülen Ayşe Akyüz’e ilişkin aile fertleri ve İlyas Akdoğan hakkında açılan davanın karar duruşması Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Dava kapsamında Ayşe’nin babası ile ikisi erkek kardeşi olmak üzere üç kardeşi “Töre saiki ile canavarca hisle veya eziyet çektirerek altsoydan akrabayı kasten öldürmek” iddiasıyla tutuksuz, Akdoğan ise “nitelikli cinsel saldırı” ve “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Urfa 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Akdoğan, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada, savcı mütalaasını açıkladı. Ayşe’nin aile fertleri hakkında bir delil olmadığı iddiasıyla beraatleri yönünde karar verilmesini istedi.

Savcı mütalaasının devamında, tutuklu sanık İlyas Akdoğan’ın “nitelikli cinsel saldırı”, “suçu gizlemek için delilleri ortadan kaldırma” ve “kasten öldürme” suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Akyüz ailesinin fertlerinin avukatları ise savcının mütalaasındaki “kasten öldürme” yerine “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ceza verilmesini istedi.

Müebbet ve 10 yıl hapis cezası

Kısa bir ara verdikten sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık olan aile fertlerinin üzerine atılı suçlamanın soyut iddialardan ibaret olduğu gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Mahkeme, İlyas Akdoğan hakkında ise “kasten öldürme” suçlaması ile müebbet, “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası verildi.


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'ye İzmir merkezli operasyon: 12 gözaltı
Sonraki Haber
Cezaevinde işkence iddiası: El ve ayakları kırılan tutuklular falakaya yatırıldı