Ana SayfaDünyaCorona’dan ölenlerin sayısı 56’ya yükseldi

Corona’dan ölenlerin sayısı 56’ya yükseldi

HABER MERKEZİ – Çin’de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 56’ya yükseldi. Ülke genelinde virüsten etkilenenlerin sayısı 324’ü ağır olmak üzere bin 975’e çıktı.

Çin’de tespit edilen ve ciddi akciğer rahatsızlıklarına yol açan yeni virüs Corona nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı yükseliyor.

Şu ana kadar virüsten etkilenenlerin sayısı 324’ü ağır olmak üzere bin 975’e çıkarken, yaşamını yitirenlerin sayısı 56’ya yükselmiş durumda.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, virüsten etkilendiği tahmin edilen kişi sayısının ise 2 bin 684 olduğunu bildirdi.

Komisyon, son 24 saatte 688 yeni vakanın tespit edildiğini duyurarak enfektelerle temas ederek müşahede altına alınan kişilerin sayısını ise toplam 21 bin 556 olarak açıkladı, 49 kişinin de taburcu olduğu belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin büyük kısmının virüsün ilk tespit edildiği Hubei bölgesel idaresinde olduğu ifade ediliyor.

Nerelere yayıldı?

Çin’de tespit edilen ve hızla yayılan yeni virüs Corona’ya ilk kez Avrupa’da Fransa’da rastlanmıştı.

Çin dışında şimdiye kadar yeni tip Corona virüsü Tayland’da dört, Japonya’da iki, Güney Kore’de iki, ABD’de iki, Vietnam’da iki, Singapur’da üç, Malezya’da üç, Nepal’de bir Fransa’da üç, Avustralya’da bir kişiyi etkiledi.

Bu arada Japonya’da bir ve Tayland’da iki vakanın iyileştiği bildirildi.

Türkiye dahil birçok ülke de Çin’den gelen uçaklardaki yolcular için sağlık taramalarını artırmış durumda.


Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?


ABD ve Fransa vatandaşlarını tahliye ediyor

Bu arada ABD, Wuhan’da bulunan konsolosluk çalışanlarını ve bazı vatandaşlarını tahliye edeceğini duyurdu.

Pekin’deki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da 28 Ocak Salı günü bir charter uçağının San Fransisco’ya gideceği, uçakta yer kalmaması halinde “Corona virüs riski daha yüksek” olan kişilere öncelik verileceği bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Wuhan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların tahliyesi için olası seçenekler üzerinde çalışıldığı bilgisini paylaştı.

Şantou’da da ulaşım durduruldu

Guandong eyaletine bağlı 5 milyon 600 bin civarında nüfusu olan Şantou şehrinde bugünden itibaren tüm toplu ulaşım araçlarının yanı sıra durak merkezli ya da internet üzerinden hizmet veren ticari taksilerin çalışması yasaklandı.

Bununla birlikte yarından (27 Ocak) itibaren özel araç ve belirli malzemeleri taşıyan araçların dışındaki araçlar ve feribotların kente girişi yasaklanacak.


Ölümcül virüs yayılıyor: Corona’ya ilk kez Avrupa’da rastlandı


13 kentte ulaşım durdurulmuştu

Virüsün Hubei eyaletindeki Wuhan kentinden diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle Wuhan başta olmak 13 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Wuhan’a girişler yasaklanmış çıkışlar da çok özel gerekçelere bağlanmıştı.

Söz konusu kentler Çin basınında “mühürlenen şehirler” olarak ifade ediliyor. Söz konusu “mühürlü şehirler”de yaşayan toplam nüfus 40 milyon civarında.

Wuhan’da iki hafta içinde biri bin 300 diğeri bin yataklı iki hastane inşa edileceği duyurulmuş ve Ulusal Sağlık Komisyonu, Wuhan’a gönderilmek üzere bin 230 sağlık personelinden oluşan altı ekip oluşturmuştu.

Kentte ayrıca trafik yoğunluğunu azaltmak için özel araçların kullanılması yasaklanmış, yerel hükümet halkın ulaşım ihtiyacını karşılamak için 6 bin taksi kiralamıştı.

Öte yandan Corona virüsünün giderek yayılması nedeniyle Cenevre’de toplanan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), uluslararası alanda acil durum ilan edilmesine henüz gerek duyulmadığını açıklamıştı.


Karınca, Euronews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Brezilya'da sel ve toprak kayması: 30 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Basın kartlarının iptal edilmesi Meclis gündeminde