Ana SayfaGüncelDemirtaş’a ‘İnsan Hakları ve Barış Ödülü’: Aydınlık, mavi günler yakındır

Demirtaş’a ‘İnsan Hakları ve Barış Ödülü’: Aydınlık, mavi günler yakındır

HABER MERKEZİ – SODEV’in “İnsan Hakları Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verildi. Törene mektup gönderen Demirtaş, “Aydınlık, mavi günler yakındır” dedi.

Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından 2001 yılından beri verdiği “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” bu yıl Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verildi.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Taksim Hill Otel’de düzenlenen törene, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP ve CHP milletvekilleri, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri’nin yanı sıra birçok parti, sendika ve dernek temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Tören, ödülün önceki yıllarda sahiplerinin hatırlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

Törende ilk olarak konuşan SODEV Başkanı Ertan Aksoy, ödülü Selahattin Demirtaş’a vermiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

“Ülkedeki barış ve demokrasinin gelişmesi için bedel ödeyen Demirtaş’a bu ödülü vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Demirtaş, ‘Seni başkan yapmayacağız’ dedi. Mücadele çağrısı yaptığı o günden bu yana tüm zorluklara karşı geldi ve gelmeye devam ediyor. 3 yılı aşkın bir süredir cezaevinde alıkonuluyor. AİHM kararı ihlal edilerek içeride tutuluyor. Bu ödülü yanımızda olmaması nedeniyle kendisine veremiyoruz. Vekaletten eşi Başak Demirtaş’a vereceğiz.”

“Aydınlık, mavi günler yakındır”

Ardından Başak Demirtaş sahneye çağrılarak, ödül takdim edildi.

Ödülü alan Demirtaş, eşinin cezaevinden ödül törenine gönderdiği mesajını okudu.

Selahattin Demirtaş, gönderdiği mesajda ödül ilgili özetle şunları söyledi:

“…Umudu büyütmeye, birlikte yaşamaya, birlikte mücadele etmeye, birlikte yönetmeye dair güçlü bir mesajdır bu ödül. Demokrasi, insan hakları ve barış alanında çok değerli çalışmalara imza atmış saygın bir kuruluştan ödül almanın onuru yanında bu duyguları da taşıdığımı bilmenizi isterim.
“Bu ödül aynı zamanda benim sorumluluklarımı da arttırmıştır. Bunun bilincinde olarak demokrasi ve insan hakları mücadelesini daha bir şevkle ve moralle sürdüreceğim. Hele hele iktidar sözcülerinin yandaş medya eliyle beni ve arkadaşlarımı yalanlarla, iftiralarla karalamaya, linç etmeye devam ettiği bu dönemde dostlarımızdan gelen bu dayanışma çok çok kıymetlidir. Tüm yıpratma, yok etme, itibarsızlaştırma kampanyalarına rağmen tek bir geri adım atmadan mücadeleme devam edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Shakspeare’in Hamlet’te Polonius’un ağzından söylediği gibi ‘Kavgaya girmekten sakın. Fakat kavgaya girmişsen karşı taraf senden sakınsın’
“…Şundan emin olun ki aydınlık, mavi günler yakındır. Sadi Şirazi’nin dediği gibi, ‘Sarayına çürük temeller atanlar, onu henüz yaparken yıkmış olurlar.’ Güzel bir geleceğin çok yakın olduğuna inanıyorum. Sarayla saltanatlar çökecek elbet.”

Selahattin Demirtaş’ın mektubunun tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TÜPRAŞ'ta iş cinayeti
Sonraki Haber
Diyarbakır'da dil çalıştayı