Ana SayfaGüncelDersim Belediyesi’nin hesaplarına haciz konuldu

Dersim Belediyesi’nin hesaplarına haciz konuldu

HABER MERKEZİ – Dersim Belediyesi’nin borçlarından kaynaklı hesaplarına SGK tarafından haciz konuldu. Haciz işlemine ilişkin konuşan Belediye Başkanı Maçoğlu, “Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesi’nin borçlarından kaynaklı maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz konuldu.

Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, konuya ilişkin belediye binasında açıklama yaptı.

Maçoğlu, belediyenin borçlarından kaynaklı çalışanların maaşlarını ödeyemediklerini, tüm resmi kurumlara bildirmelerine rağmen SGK tarafından hesaplarına haciz konulduğunu, bunun da hukuksuz olduğunu söyledi.

Haciz konulan borcun 10 milyon civarında olduğunu aktaran Maçoğlu, “Bu borçların 8 ayı, ortalama 4 buçuk milyonu bize ait. 11 ay da 5 buçuk milyon civarında kayyıma aittir. Bu borç kayyım döneminde hiçbir şekilde haciz edilmemiştir” dedi.

Mayıs 2018 tarihinden itibaren SGK prim tutarlarının ödenmediğini söyleyen Maçoğlu, yönetime gelmeden önce de bu ödemelerin yapılmadığını belirterek, “Yönetime geldiğimizde kamuoyuyla da paylaştığımız gibi devrolan borçlardan kaynaklı SGK ödemesini gerçekleştirememekteyiz” dedi.

Belediye kanundaki maddeleri anımsatan Maçoğlu, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

“Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenmemiştir.”

Kars Belediyesi’nin hesaplarına haciz, eşbaşkanlardan açıklama


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
28 yıldır tutukluydu: Nurcan Bakır cezaevinde yaşamına son verdi
Sonraki Haber
HRW: Demokraside erozyon sürüyor, özellikle Kürtler ve LGBTİ+'lar hedefte