Ana SayfaDünyaDışişleri ve MSB: Trablus’taki saldırıyı kınıyoruz

Dışişleri ve MSB: Trablus’taki saldırıyı kınıyoruz

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Libya’nın başkenti Trablus’un güneyinde bulunan Hadba bölgesindeki askeri okul öğrenci yurduna düzenlenen saldırı kınandı.

Libya’da Halife Hafter’e bağlı güçlerin başkent Trablus’un güneyindeki Hadba bölgesinde askeri okul öğrenci yurduna hava saldırısı düzenlediği ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Saha Tıbbı ve Destek Merkezi tarafından yapılan açıklamada Cumartesi gecesi (4 Ocak) Trablus’un güneyindeki askeri okula düzenlenen hava saldırısında çoğu öğrenci 30 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, “kara harp okuluna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” diyerek “Türkiye, meşru Ulusal Mutabakat Hükümetiyle dayanışma içinde bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da saldırı kınandı.

“Barış düşmanı Hafter güçlerinin hukuksuz emellerini gerçekleştirmek uğruna Trablus’taki Kara Harp Okuluna yaptıkları saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

Libya’da kim kimi destekliyor?

Libya, ülkeyi uzun yıllar yöneten Muammer Kaddafi’nin devrilmesinin ardından 2011’den beri siyasi istikrarsızlık içinde ve çatışmalar yaşanıyor.

Ülke, Birleşmiş Milletler’in de tanıdığı Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ile ülkenin doğusunda Halife Hafter komutanlığındaki Libya Ulusal Ordusu desteğiyle kontrolü elinde bulunduran Tobruk merkezli hükümet arasında bölünmüş durumda.

Doğudaki hükümet Rusya, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa tarafından desteklenirken İtalya, Türkiye ve Katar da Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek veriyor.

Hafter güçlerinin Trablus’u ele geçirmek için geçtiğimiz Nisan ayında başlattığı operasyonlar nedeniyle zor durumda olan Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye’den asker talebinde bulunmuştu.


Libya: BAE’den Türkiye’ye uyarı, Hafter’den ‘cihat’ çağrısı

Libya’da Hafter güçlerinden Türk birliklerine karşı silahlanma çağrısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hırvatistan'da halk cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başında
Sonraki Haber
Kenya'da ABD üssüne saldırı