Ana SayfaEğitimDoç. Dr. Tuna Altınel beraat etti

Doç. Dr. Tuna Altınel beraat etti

HABER MERKEZİ – Barış Akademisyenleri’nden Doç. Dr. Tuna Altınel, “örgüt propagandası” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Kürt kentlerindeki yasak ve şiddete son verme ile müzakereleri başlatma çağrısının yer aldığı “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlerden Lyon-1 Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tuna Altınel, Fransa’da gerçekleşmiş bir konferansa katılımı gerekçe gösterilerek ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 11 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

81 günlük tutukluluğunun ardından tahliye edilen Altınel’in “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada son savunması için söz alan Altınel, suçlamaya konu olan etkinlikteki 15 saniyelik ses kaydını mahkemeye dinletti. Altınel, daha sonra şunları söyledi:

“Bu çığlıklar bir sinema filmi değil. Cizre’nin bodrumlarından geliyor. Onlara ‘terörist’ dendi. Nasıl oluyor da böyle bir şiddete başvuruluyor? Oraya gidip tanıklıkları dinlemek istedim. Cizre’ye gittim. Sorguladım, öğrendim, hissettim.
“Gözaltına alındığımda ülkemi aşağılamakla suçlandım. Ertesi gün tutuklandım. Seyahat etme özgürlüğüm hala gasp ediliyor. Benim terör örgütü propagandası ile suçlanmam, yurt dışındaki derneğin düzenlediği geceye ilişkin yayınladığı Türkçe çağrı metnini paylaşmamdandır. Propaganda ile bir ilgisi yoktur bu çağrının.
“Barış akademisyenleri davasında beraat ettim. Bu çelişkinin giderilmesini istiyorum. İçinde bulunduğumuz durum düşünce ve ifade özgürlüğüne ağır bir darbedir. Bu davada vereceğiniz karar düşünce ve ifade özgürlüğü bakımından çok önemlidir. Beraat verilmelidir.”

Altınel’in avukatı Meriç Eyüboğlu da yöneltilen suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti kararını vermek üzere 15 dakika ara verdi.

Aranın ardından mahkeme, Tuna Altınel’in beraatine karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da iş cinayeti: Apartman boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
OECD verileri: En düşük istihdam oranı Türkiye’de