Ana SayfaDünyaDünya Sağlık Örgütü: Corona virüsünün riskini hesaplarken hata yaptık

Dünya Sağlık Örgütü: Corona virüsünün riskini hesaplarken hata yaptık

HABER MERKEZİ – Corona Virüsü’ne karşı geçtiğimiz hafta “uluslararası kamu sağlığı acil durumu” ilan etmek için erken olduğunu bildiren Dünya Sağlık Örgütü, Çin’den yayılan ve şu ana dek 100’ü aşkın ölüme sebep olan virüs salgınının uluslararası riskini analiz ederken “dikkate değer bir hata” yaptığını açıkladı.

Hızla yayılan ve ölümcül olan Corona Virüsü’ne karşı geçtiğimiz hafta “uluslararası alanda acil durum ilan edilmesine lüzum görmeyen” Dünya Sağlık Örgütü’nden (World Health Organization-WHO) aksi yönde bir açıklama geldi.

Bianet’in aktardığına göre, yetkililer Fransa merkezli haber ajansı AFP’ye yaptıkları açıklamada Çin merkezli yeni tip virüsün riskini hesaplarken “hata yaptıklarını” duyurdu.

Bu hafta salgının yayılmasını önlemek için ne gibi tedbirler alınacağını tartışmak için Çin’e gidecek olan WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüs için küresel çapta riskin “yüksek seviyede” olduğunu kaydetti.

Ajansa bilgi veren yetkililer hatalarını kabul etseler de yeni düzeltmede de uluslararası toplumun sağlığı için henüz “acil durum ilanı” seviyesinde olmadığını vurguladılar.

Ölü sayısı 100’ü aştı

Çin’de ortaya çıkan ve insandan insana bulaşabilen Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100’ü aştı. Son olarak yetkililer, yaşamını yitirenlerin sayısını 106 olarak açıkladı.

Virüsün bulaştığı kişi sayısının da 4 bini aştığı belirtiliyor.

Şu ana kadar Çin dışında da 40’tan fazla hasta tespit edildi.

Bu ülkeler arasında Tayland ABD, Japonya, Kanada, Avustralya ve Güney Kore de bulunuyor. Virüs Avrupa kıtasında ise Fransa’nın ardından Almanya’ya ulaştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yardımların engellenmesine HDP'den tepki: Halka kolektif ceza
Sonraki Haber
Artış bir ayda 56 lira: Açlık sınırı 2 bin 219 liraya yükseldi