Ana SayfaEğitimEinstein’a atıf yapan Merkel: Bilimin eleştirel söyleme ihtiyacı var

Einstein’a atıf yapan Merkel: Bilimin eleştirel söyleme ihtiyacı var

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki Türk–Alman Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte açılışa katılan Almanya Başbakanı Merkel, Einstein’ın “Merak çok kırılgan bir bitkidir, özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır” sözüne atıf yaptı ve “Bilimin eleştirel söyleme ihtiyacı vardır” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte, İstanbul’da Türk–Alman Üniversitesi’nin yeni kampüsünün açılışına katıldı.

Merkel, burada yaptığı konuşmada “Bugün çok etkileyici bir kampüsün açılışını gerçekleştirdik. Burada gelecekte 5 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Bu kampüs Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliğinin olağanüstü bir simgesi” dedi.

Bilim ve eğitim konuları üzerinde duran Merkel, bilim insanı Albert Einstein’a da atıf yaptı.

Merkel, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bilim ve eğitim insanların yaratıcılığı ve özgürlüğünü geliştirir. Albert Einstein’ın dediği gibi ‘Merak çok kırılgan bir bitkidir, özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır’.
“Bilim ne kadar özgürse, bilimde elde edilen sonuçlar da o kadar zengindir. Bilimin eleştirel söyleme ihtiyacı vardır.”

Erdoğan’dan Libya için sükunet çağrısı

Merkel’in ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk-Alman Üniversitesi, iki ülke arasında iş birliğini geliştirmek amacıyla 10 Nisan 2010’da kurulan devlet üniversitesidir” dedi ve ekledi: “Çift dilli eğitim veren üniversitemiz, ülkemizin saygın eğitim kurumlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.”

Türkiye’nin yükseköğrenim alanında son yıllarda büyük başarılara imza attığını savunan Erdoğan, “Üniversite sayımızın 76’dan 207’ye, öğretim elemanı sayımızın 70 binden 170 bine, öğrenci sayımızın da 1,6 milyondan 8 milyona yükselmesi bu başarının en bariz ifadesidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı “Bir dönem ülkemizde marjinal odakların sürekli istismar ettiği yıllarca protestolara konu olan üniversite harçlarını biz kaldırdık” diye de ekledi.

Erdoğan ayrıca, Libya’daki sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulundu:

“Bir an önce sükûnet sağlanmazsa Libya’daki kaos ortamı tüm Akdeniz havzasını etkileyecektir.
“DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütleri ile lejyonerlerin bu ülkede tekrar palazlanmasını istemiyorsak çözüm sürecini hızlandırmalıyız.
“Berlin Konferansı’nda olduğu gibi barış, çözüm, kan ve gözyaşının durması için atılan adımları güçlü bir şekilde destekleyeceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir ilk: Camlaşmış insan beyni bulundu
Sonraki Haber
Son beş yılda ‘sahte içki’den 228 kişi hayatını kaybetti