Ana SayfaGüncelElazığ depremi: HDP kriz masası oluşturdu, DTK’den çağrı var

Elazığ depremi: HDP kriz masası oluşturdu, DTK’den çağrı var

HABER MERKEZİ – Dün akşam meydana gelen 6.6’lık depremin ardından Elazığ’da incelemelerde bulunmak üzere bir heyet gönderen HDP, bir de kriz masası kurdu. DTK ise can kaybının artmaması için seferberlik çağrısında bulundu.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün akşam saat 20.55’te meydana gelen çok şiddetli deprem geniş bir bölgede hissedilirken, can kaybına neden oldu.

Depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından ekipler yardım için bölgeye sevk edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de depremin meydana geldiği Elazığ’a bir heyet gönderdi.

Partinin Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Muş Milletvekili Şevin Coşkun ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya’nın incelemelerde bulunmak amacıyla kente gittiği belirtildi.

DTK’den seferberlik çağrısı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) de depremle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, daha fazla can kaybının yaşanmaması için seferberlik çağrısında bulunularak “Kurtarma çalışmalarının en hızlı bir biçimde yürütülerek, daha fazla can kaybının yaşanmaması için tüm halkımızı, ilgili kurumları ve sivil toplum örgütlerini seferber olmaya çağırıyoruz” denildi.

Başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunulan DTK açıklamasının devamında, “Tüm halkımız başta olmak üzere uluslararası toplumu Elazığ halkı ve depremzedelerle en üst düzeyde dayanışmaya ve destek sunmaya çağırıyoruz” sözlerine yer verildi.


Elazığ depremi: Can kaybı artıyor, kurtarma çalışmaları sürüyor

Prof. Naci Görür: Elazığ’yla ilgili projeler hazırlamış, TÜBİTAK reddetmişti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Deprem uzmanı Prof. Görür Elazığ’la ilgili projeler hazırlamış ama TÜBİTAK reddetmiş
Sonraki Haber
BirGün çalışanlarının da basın kartları iptal edildi