Ana SayfaCezaevleriElazığ ve Malatya cezaevlerinde hasar yok, Adıyaman’daki tutuklular sevk edildi

Elazığ ve Malatya cezaevlerinde hasar yok, Adıyaman’daki tutuklular sevk edildi

HABER MERKEZİ – Elazığ depreminin ardından hasar meydana gelen Adıyaman Cezaevi’ndeki tutuklular Antep, Urfa ve Maraş’taki cezaevlerine sevk edildi. Elazığ ve Malatya’daki cezaevlerinde ise herhangi bir hasarın oluşmadığı ve tutukluların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün akşam saat 20.55’te meydana gelen çok şiddetli deprem geniş bir bölgede hissedilirken, can kaybına neden oldu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, içinde birçok cezaevi barındıran Elazığ Cezaevi İnfaz Kurumları ile Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’nin depremden etkilenmediği ve bu cezaevlerinde bulunan tutukluların durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberde, avukatların cezaevi yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardında Diyarbakır Tutuklular ile Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) yetkililerini bilgilendirdiği aktarıldı.

‘Deprem sırasında cezaevlerinin havalandırma kapıları açılmamış’

Tutukluların ailelerinin endişelenmeleri üzerine Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şubesi üyesi avukatlar cezaevine gitti.

Elazığ Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklular ve cezaevi idaresiyle görüşen avukatlar, görüşmeye ilişkin bilgiler aktardı.

Ajansın haberine göre avukatlar, depremin yaşandığı 20.55’te cezaevi yönetimi tarafından havalandırma kapılarının “güvenlik zafiyeti oluşabilir” iddiasıyla açılmadığını belirtirken, cezaevinde herhangi bir hasarın olmadığını, tutukluların durumunun iyi olduğunu ifade etti.

ÖHD’li avukatlar, cezaevi yönetiminin, ikametgahları Elazığ ve Malatya’da olan tutuklulara aileleri ile telefonla görüşme hakkı verildiği, ancak ikametgahı başka illerde bulunan tutukluların da en yakın zamanda aileleri ile iletişim sağlanacağının belirtildiğini söyledi.

Malatya E Tipi Cezaevi’ne de giden avukatlar, bu cezaevinde herhangi bir sorunun olmadığını ifade etti, ancak deprem sırasında havalandırma kapılarının açılmadığını belirtti.

Adıyaman Cezaevi boşaltıldı

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı” dedi.

Adalet Bakanlığı da Adıyaman Kapalı Cezaevi’ndeki hasarla ilgili bir açıklama yaptı.

“İncelenen bina ve kurumlarımızda küçük çaplı hasarlar görülmüş, herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın bulunmadığı tespit edilmiştir” denilen açıklamada, 814 hükümlü ve tutuklunun tedbiren Antep, Urfa ve Maraş’taki cezaevlerine sevk edilmeye başlandığı aktarıldı.

NTV’nin haberine göre tutukluların sevk işlemi tamamlandı.


Elazığ depremi: Can kaybı artıyor, kurtarma çalışmaları sürüyor

HDP Elazığ’a heyet gönderdi

Deprem uzmanı Prof. Görür Elazığ’la ilgili projeler hazırlamış ama TÜBİTAK reddetmiş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rewşan’dan gönüllere dokunan albüm: "Tov"
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanlığı'ndan deprem haberlerine ilişkin açıklama