Ana SayfaGüncel“Enkazdan siyaset devşirecek kadar küçüldüler”

“Enkazdan siyaset devşirecek kadar küçüldüler”

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Elazığ depremi sonrası partisinin depremzedelere ulaştırmak istediği yardımların engellenmesine tepki gösterdi. Depremde enkazdan yaralı kurtarılan bir kişinin acilen hastaneye götürüleceği yerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu alana getirildiğini anlatan Buldan, iktidarın “enkazdan siyaset devşirecek kadar küçüldüğünü” savundu.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Elazığ’da meydana gelen deprem ve gündemdeki gelişmelere ilişkin konuştu.

HDP heyetinin depremle ilgili paylaştığı tespit ve gözlemlere değinen Buldan, “Elazığ depremi bir kez daha bizlere göstermiştir ki, Türkiye afetlere hazırlıklı bir ülke değildir ne yazık ki. Felaketler göz göre göre geliyor” dedi.

Elazığ’da yıkılan binaların dere kumuyla yapıldığını ve denetlenmediğini hatırlatan Buldan, iktidarı eleştirdi: “İktidar düzeni hırsızlık ve yolsuzluk üzerine olursa yandaş müteahhit de dere kumundan bina yapar. Bunların iktidarları da çürük, binaları da!”

Konuşmasında HDP heyetinin çalışmalarını aktaran Buldan, şöyle devam etti:

“Yerel kriz koordinasyonumuz Sivrice ve Maden’e bağlı 60 köye ulaşarak incelemelerde bulunmuştur. Devletin ulaşmadığı, gitmediği köylere ilk etapta HDP ulaşarak, halkımızın durumunu yerinde tespit etmiş ve bu 60 köyün hiçbirinde hasar tespiti yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Bugün köylere yardım ulaştığını televizyonlardan öğrendik.
“O köylerden birinden tweet atılmış olsaydı, AKP’yi eleştiren bir açıklama olsaydı, değil 4 gün, köylere 4 dakika sonra baskın yapılırdı. AKP hükümetinin sorumluluğu ve duyarlılığı bu kadar.
“Hatta 2 ölü, biri ağır 3 yaralının olduğu Çevrimtaş Köyü’ne kimse ulaşmadığı haberini aldık. Bu köyde insanlar kendi olanaklarıyla arama kurtarma çalışmaları yapmış, yolları kapalı olduğu için Elazığ’a gelememişler ve cenazelerini Malatya’ya götürmek zorunda kalmışlardır.”

“Enkazdan siyaset devşiriyorlar”

27 belediyeleri ile il ve ilçe örgütlerinin depremden sonra seferber olduğunu belirten Buldan, Ergani Belediyesi’nin yardımlarının bölgeye ulaşmasının engellenmesine tepki gösterdi.

Yardımları halka ulaştırmak için yola çıkan araçların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla engellenerek geri gönderildiğini belirten Buldan, “Halkın, depremden zarar gören insanlara el uzatması devlet eliyle engellendi. Burası elbette ki sözün bittiği yerdir” dedi.

“Bu iktidarın siyasi fıtratında insanlık değerleri adına hiçbir şey kalmamıştır. İnsanlık adına bir utançtır bu” diyen Buldan, enkazdan yaralı kurtarılan bir kişinin acilen hastaneye götürüleceği yerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu alana götürüldüğünü ve “adeta şov yapıldığını” kaydetti.

Elazığ depremi sonrası Google’da en çok sorulan sorunun “Elazığ Kürt mü?” sorusu olduğunu ifade eden Buldan, bundan da iktidarın sorumlu olduğunu söyledi.

Buldan, “Bu tablo bile iktidarın ayrımcı, ötekileştirici politikalarının insanları ne hale getirdiğinin bir göstergesidir” dedi.

İktidarın “enkazdan siyaset devşirecek kadar küçüldüğünü” söyleyen Buldan, “Kendi televizyonlarında çaresizlik içindeki insanlara ne kadar mutlu olduklarını söylettirmeye çalışan bir iktidarı gördük” diye konuştu.

“Ortak mücadelenin adresi olacağız”

İnsanların deprem felaketlerinde evsiz barksız kalırken iktidarın derdinin Ahlat’a ikinci bir saray yapmak olduğunu savunan Buldan, “Kendisine tavsiyemiz şudur: Ahlat’a saray yapmayı bırakın. O sarayı görmeye siyasi ömrünüz yetmeyecek” dedi ve şöyle devam etti:

“Önümüzdeki süreçte mahalle mahalle örgütlenerek, gece gündüz çalışarak Türkiye halklarının demokrasi buluşmasını sağlayacağız. Ortak mücadelenin adresi olacağız! Yeni dönemde siyasetin çehresini ve iktidarı değiştirmeye odaklanmış bir partiyi hep birlikte var edeceğiz.”

Yardımların engellenmesine HDP’den tepki: Halka kolektif ceza


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Büyükşehir açıkladı: Şehir haritasıyla İstanbul'da deprem toplanma alanları
Sonraki Haber
Parlamento Dergisi’nden HDP'li vekil Kerestecioğlu'na sansür